Την γαλλική κορβέτα Gowind 2500 της Naval Group επέλεξε η Ρουμανία

Με μια απόφαση έκπληξη έκλεισε ο διαγωνισμός του Ναυτικού της Ρουμανίας για την απόκτηση τεσσάρων νέων κορβετών πολλαπλών αποστολών. Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με ρουμανικές πηγές η γαλλική εταιρεία Naval Group Company κατάφερε να κερδίσει τις προτάσεις των εταιρειών Damen και Fincantieri αποσπώντας το συμβόλαιο από το ρουμανικό κράτος συνολικής αξίας 1,2 δις ευρώ.

Οι ανταγωνιστές των Γάλλων και πιο συγκεκριμένα οι Ολλανδοί της Damen είχαν καταθέσει προσφορά 1,25 δις ευρώ και οι Ιταλοί της Fincantieri 1,34 δις ευρώ. Τα γαλλικά ναυπηγεία κέρδισαν το ρουμανικό συμβόλαιο με την κορβέτα Gowind 2500.

Οι κορβέτες θα είναι εξοπλισμένες με αντιπλοϊκούς πυραύλους ΜΜ40 Exocet Block 3 και αντιαεροπορικούς πυραύλους VL-Mica της γαλλικής εταιρείας MBDA. Τα πλοία πρόκειται να ναυπηγηθούν στη Ρουμανία και πιο συγκεκριμένα στα ναυπηγεία Santierul Naval Constanta (SNC).

Επιπλέον η γαλλική εταιρεία θα εκσυγχρονίσει τις δύο βρετανικής ναυπήγησης φρεγάτες Type 22 (F-221 Regele Ferdinand, F-222 Regina Maria) του Ναυτικού της Ρουμανίας και θα δημιουργήσει τέλος ένα κέντρο εκπαίδευσης.