Σιγκαπούρη: Αντικατάσταση των έξι πυραυλακάτων τύπου “Victory” θέλει το Ναυτικό

Την αντικατάσταση των έξι πυραυλακάτων κλάσης Victory μέχρι το 2025 σχεδιάζει το Ναυτικό της Σιγκαπούρης. Τα πλοία παραδόθηκαν στο Ναυτικό της Σιγκαπούρης από το γερμανικό ναυπηγείο Lürssen και την σιγκαπουριανή εταιρεία Singapore Shipbuilding & Engineering (νύν Singapore Technologies (ST) Marine) την περίοδο 1990-1991.

Οι έξι πυραυλάκατοι θα αντικατασταθούν από ένα νέο πλοίο πολλαπλών αποστολών, το οποίο θα μπορεί να μεταφέρει σπονδυλωτά φορτία για διαφορετικού είδους αποστολές τρία τηλεχειριζόμενα αεροχήματα και δύο τηλεχειριζόμενα μικρά σκάφη, λειτουργώντας ως μητρικό σκάφος που θα εξαπολύει Drones για διάφορες αποστολές.

Το νέο πλοίο θα μπορεί να συλλέγει πληροφορίες σε απόσταση 150 χλμ αυξημένη κατά 50% σε σχέση με την αντίστοιχη ικανότητα που έχουν τα υπάρχοντα πλοία της κλάσης Victory.

Οι έξι πυραυλάκατοι κλάσης Victory έχουν μήκος 62 μέτρα εκτόπισμα 595 τόνους έμφορτες, είναι εξοπλισμένες με ένα κύριο πυροβόλο Super Rapid των 76 χλστ/62 της Oto Melara, οκτώ πύραυλοι επιφανείας-επιφανείας RGM-84 Harpoon, 16 κάθετα εκτοξευόμενη αντιαεροπορικοί πύραυλοι τύπου Barak ισραηλινής κατασκευής αεροχήματα τύπου ScanEagle για την συλλογής πληροφοριών σε μεγάλη απόσταση.