Τι είπε ο Σταϊκούρας για επίδομα θέρμανσης, ΕΝΦΙΑ και 13η σύνταξη

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί ένα «έξτρα κονδύλι» τον Ιανουάριο άφησε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, αναφερόμενος στο επίδομα θέρμανσης. «Tέλος του έτους θα χορηγηθεί το επίδομα θέρμανσης και ανάλογα με τα περιθώρια θα δούμε μήπως δοθεί ένα έξτρα κονδύλι και για τον Ιανουάριο», σήλωσε, συγκεκριμένα ο ίδιος, μιλώντας στο OPEN. Ακόμη, όσον αφορά στο κοινωνικό μέρισμα, ο κ. Σταϊκούρας επεσήμανε ότι «την εβδομάδα αυτή θα βγει η απόφαση για το μέρισμα».«Θα δοθεί», όπως είπε, «σε συγκεκριμένες ευάλωτες ομάδες, σε χρήμα και στο χέρι και δεν θα είναι μόνιμου χαρακτήρα».

Σχετικά με τα αναδρομικά, τόνισε ότι «θα τα πληρώσουμε λαμβάνοντας υπ’όψιν τις δημοσιονομικές προτεραιότητες και το δημοσιονομικό περιθώριο. Όσον αφορά το ύψος των αναδρομικών, αυτό θα το δούμε». Επίσης, έκανε λόγο για σχέδια περαιτέρω μείωσης του ΕΝΦΙΑ, σημειώνοντας συγκεκριμένα: «Για την ώρα έχουμε μειώσει τον ΕΝΦΙΑ μέχρι τώρα 22%. Εχουμε υποσχεθεί προεκλογικά 30%. Εκτιμούμε ότι θα μειώσουμε τον ΕΝΦΙΑ. Τον Μάιο του 2020 θα έχουμε εικόνα για το πόσο θα μειώσουμε περαιτέρω τον ΕΝΦΙΑ».

Ακόμη, αναφορικά με την 13η σύνταξη, ο υπουργός Οικονομικών επεσήμανε ότι «θα διατηρηθεί το κονδύλι των 800 εκατομμυρίων για τους συνταξιούχους». Αναφερόμενος στη φορολοταρία, ο ίδιος παρατήρησε ότι «δεν απέδωσε τα αναμενόμενα», και τόνισε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να προχωρήσει «σε μια νέα φορολοταρία, όπου θα δίνουμε παροχές σε είδος, όπως αυτοκίνητα, κάρτες απεριορίστων διαδρομών σε λεωφορεία».