ΥΠΕΞ: “Θύμωσε η Θυμιώ” και κλείστηκε σπίτι με κλειστό τηλέφωνο… “κόλπα” Κοτζιά

Βαθαίνει το ρήγμα στην κυβέρνηση ένα εικοσιτετράωρο μετά την επεισοδιακή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, καθώς ο Κοτζιάς, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να απειλεί ακόμη και με παραίτηση. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δείχνει βαθιά διχασμένη και μάλιστα την ώρα που μπαίνει στην τελική ευθεία, προκειμένου να φτάσουν στην κοινωνία και τον λαό τα θετικά της εξόδου από τα μνημόνια.

Γράφει ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΑΡΑΚΙΝΟΣ
ΠΗΓΗ: SLpress

Πληροφορίες τις τελευταίας στιγμής θέλουν τον υπουργό Εξωτερικών να μην βρίσκεται στο Υπουργείο, αλλά και να μην απαντά σε κλήσεις που του γίνονται από το Μαξίμου, γεγονός που έρχεται να προστεθεί στο ήδη βαρύ κλίμα για τον Νίκο Κοτζιά στην κυβέρνηση, μετά την θυελλώδη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Οι βαριές κουβέντες που αντάλλαξαν Κοτζιάς και Καμμένος στο υπουργικό συμβούλιο, παρουσία του πρωθυπουργού, δεν περιορίστηκαν στο «μακεδονικό έθνος» και την «μακεδονική γλώσσα» που αναγνωρίζει η Συμφωνία των Πρεσπών.

Μια συμφωνία που είναι αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης του Κοτζιά με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ. Δεν έμειναν όμως ούτε στις προσωπικές αντιπαραθέσεις για «προσωπικά πολιτικά παιχνίδια» και για «μη εκλεγμένους», κατηγορίες που έχουν ανταλλάξει άλλωστε πολλές φορές οι δύο υπουργοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο υπουργικό, ο υπουργός Άμυνας έκανε ένα βήμα παραπάνω, αφήνοντας υπονοούμενα και για την διαχείριση των κονδυλίων του υπουργείου Εξωτερικών από τον Νίκο Κοτζιά. Τον διάλογο μάλιστα των δύο υπουργών για το σχετικό θέμα αποκάλυψε ο βουλευτής και αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, με δηλώσεις του στον ΑΝΤ1.

Τι ενόχλησε τον Κοτζιά

Το θέμα των κονδυλίων του ΥΠΕΞ αποτελεί βέβαια ένα ευαίσθητο θέμα όλων των κυβερνήσεων και έχει απασχολήσει πολλές φορές στο παρελθόν. Η ιδιαιτερότητά του ωστόσο, σε ότι έχει να κάνει με την σημερινή κυβέρνηση είναι το ότι τα επικριτικά σχόλια είναι ενδοκυβερνητικά.

Ούτε αυτή η διάσταση όμως είναι η αιτία που προκάλεσε την δυσαρέσκεια του Κοτζιά για να φτάσει στο σημείο να απειλεί με παραίτηση. Σύμφωνα με πληροφορίες… ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΕΓΚΥΡΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ