Θεόδωρος Καρυώτης: Το φάντασμα της ΑΟΖ συνεχίζει να μας καταδιώκει

Μία ώρα και 35 λεπτά διήρκεσε η συνάντηση που είχε στο Λονδίνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ. Οι δυο τους αντάλλαξαν τυπικές χειραψίες με παγωμένα βλέμματα στη συνάντηση που έγινε στη σκιά της εντεινόμενης τουρκικής προκλητικότητας σε πολλά μέτωπα. Σε δήλωσή του αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε:

Γράφει ο καθηγητής ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΡΥΩΤΗΣ
ΠΗΓΗ: SLpress

«Έθεσα στο τραπέζι όλα τα ζητήματα που προκύπτουν από τις τελευταίες τουρκικές ενέργειες. Καταγράφηκαν οι εκατέρωθεν διαφωνίες. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ωστόσο στη συνέχιση των συζητήσεων για τα ΜΟΕ του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Έδωσα εντολή στον υπουργό Εξωτερικών να συγκαλέσει το ανώτατο συμβούλιο εξωτερικής πολιτικής για να ενημερωθούν όλα τα κόμματα. Θέλω να διαβεβαιώσω τον ελληνικό λαό ότι δυσκολίες στις σχέσεις με την Τουρκία υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν. Εκτιμώ όμως ότι εφόσον και οι δύο πλευρές δείξουν καλή διάθεση, αυτές τελικά μπορούν να ξεπεραστούν».

Σεβαστέ πρωθυπουργέ της πατρίδας μας, πληροφορηθήκαμε ότι ο πρόεδρος Ερντογάν είχε φέρει μαζί του κάποιους χάρτες που έδειχναν τις παράνομες αξιώσεις της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο. Θα ήταν χρήσιμο εάν και εσείς προσκομίζατε τον παρακάτω χάρτη που δείχνει την ΑΟΖ της Ελλάδας βάσει UNCLOS.

Εάν δεν θέλατε να τον προκαλέσετε, θα μπορούσατε να του δώσετε ένα αντίγραφο του Άρθρου 74 της Σύμβασης του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας… ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΓΚΥΡΗ ΠΗΓΗ