Και θέμα παραμονής της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ βάζει ο Ερντογάν για να διασωθεί…

Κλιμακώνει ολοένα και περισσότερο τη στάση του το καθεστώς Ερντογάν στην Τουρκία, καθώς μετά την απειλή απόσυρσης του ΝΑΤΟϊκού ραντάρ από τη Μαλάτεια (ελληνική ονομασία Μελητίνη), προεδρικός σύμβουλος βάζει θέμα ακόμα και παραμονής της χώρας στο ΝΑΤΟ, σε μια κίνηση η οποία εκτιμάται ότι συνδέεται με τις αποκαλύψεις για την προεδρική διαφθορά, που έφτασε σε σημείο να εμπλακεί με τις κυρώσεις των ΗΠΑ κατά του Ιράν…

Στόχος του Ερντογάν είναι ενώπιο του ενδεχομένου η δυτική συμμαχία να απολέσει έναν γεωστρατηγικό χώρο της σημασίας της Τουρκίας να υποχωρήσει και να οδηγηθεί σε «πολιτική διευθέτηση» η υπόθεση των τρομακτικών αποκαλύψεων για το καθεστώς της Τουρκίας υπό την ηγεσία του ισλαμιστή ηγέτη.

Ο σύμβουλος του Τούρκου προέδρου που έθεσε το θέμα παραμονής της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, είναι ο Τοπτσού Γιαλτσίν, δηλώνοντας ότι το θέμα της συμμαχίας πρέπει να επανεξεταστεί, επειδή η πολιτική της ΝΑΤΟϊκής Συμμαχίας είναι εχθρική προς την Άγκυρα!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο (ΑΠΕ-ΜΠΕ) που αναμεταδίδει είδηση του ρωσικού Sputnik, o Τοπτσού Γιαλτσίν χαρακτήρισε τις αναφορές του ΝΑΤΟ, παρά την επίσημη συγνώμη του γενικού γραμματέα του Οργανισμού, μετά το πρόβλημα που ανέκυψε σε άσκηση (Trident Javelin) που είχε τον Ατατούρκ και τον Ερντογάν ως αντιπάλους, ως «προδοτικά εχθρικό ύφος», λέγοντας ότι πρόκειται «για ατιμία, παλιανθρωπιά και ντροπή».

Τις δηλώσεις Γιαλτσίν τις επικαλείται το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο, με τον προεδρικό σύμβουλο μάλιστα να προτείνει την άμεση συζήτηση του θέματος στην τουρκική Βουλή, σε έκτακτη συνεδρίαση! Η Τουρκία, συνέχισε, εξαιτίας της γεωπολιτικής της θέσης, υφίσταται πιέσεις και επιθέσεις από την πλευρά «απ’ όπου ήταν αδύνατον να το αναμένουμε».

Έκανε λόγο για «μικροπρεπή και ανέντιμη συμπεριφορά», ξεχνώντας ασφαλών βολικά και την υπόθεση των και την προσπάθεια να εμπλέξει τη Συμμαχία σε πόλεμο με τη Ρωσία, όταν κατέρριψε το ρωσικό Su-24, για να πέσει… στην αγκαλιά του Βλαντιμίρ Πούτιν όταν αισθάνθηκε το στρατηγικό αδιέξοδο, στην οποία και παραμένει, δεχόμενος την… τρυφερότητα των Ρώσων!

Μια «τρυφερότητα» την οποία απολαμβάνει βέβαια όσο αποφεύγει να εναντιώνεται στην πολιτική τους στη Συρία, όπου η Μόσχα συνεργάζεται με εχθρούς της Τουρκίας, όπως το καθεστώς Άσαντ (έπαιξε ρόλο η Άγκυρα στο ξέσπασμα του εμφυλίου με τους 300 χιλιάδες και πλέον νεκρούς), αλλά και τους Κούρδους.