Θα μας τρελάνουν οι Γερμανοί… διαφωνία κυβέρνησης-βιομηχάνων;

Η γερμανική εταιρεία Siemens αποφάσισε να δημιουργήσει ένα καινούριο ερευνητικό κέντρο για την ψηφιοποίηση της βιομηχανίας στην Κίνα, όπως ανακοίνωσε σήμερα.

ΠΗΓΗ: NEWSBEAST

«Η Siemens επενδύει μαζικά στο μέλλον της Κίνας και υποστηρίζει τη χώρα και τους τοπικούς πελάτες στην πορεία προς την ψηφιοποίηση», δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος Τεχνολογίας Ρόλαντ Μπους σε ανακοίνωση.

Το κέντρο θα διευθύνει τις παγκόσμιες ερευνητικές δραστηριότητες της Siemens στην αυτόνομη ρομποτική, δίνοντας έμφαση στα μηχανικά συστήματα, τη συνεργασία μεταξύ ανθρώπων και μηχανών και τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στον έλεγχο των ρομπότ. Θα βρίσκεται στο Πεκίνο στο πλαίσιο κοινοπραξίας με το πανεπιστήμιο Tsinghua της Κίνας.

Η Siemens δεν ανακοίνωσε λεπτομέρειες σχετικά με τον αριθμό του προσωπικού που θα απασχολεί στη νέα μονάδα, αλλά σημείωσε ότι θα προσλάβει «έμπειρους ειδικούς από όλο τον κόσμο».

Η Siemens ανακοίνωσε επίσης ότι θα συνεργαστεί στενά με τις κινεζικές κυβερνητικές αρχές και τα ερευνητικά ιδρύματα στο νέο κέντρο ρομποτικής. Η εταιρεία απασχολεί σήμερα περίπου 4.500 επιστήμονες και μηχανικούς στην Κίνα, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η ρομποτική και η αυτοματοποίηση της βιομηχανίας είναι τομείς τους οποίους η κυβέρνηση της Κίνας προωθεί ιδιαίτερα στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της «Made in China 2025». Η γερμανική βιομηχανία θεωρείται πιθανός εταίρος σε αυτό το πλαίσιο, ενώ πρόσφατα ολοκληρώθηκε η εξαγορά από Κινέζους επενδυτές της γερμανικής εταιρίας ρομπότ KUKA.

ΣΧΟΛΙΟ DEFENCE-POINT.GR: Όταν έγινε η εξαγορά της KUKA ( ο μεγαλύτερος παραγωγός βιομηχανικών ρομπότ της Γερμανίας) πριν κάποιους μήνες από την Κινέζικη MIDEA, μας «πρήξανε» οι Γερμανοί ότι οι Κινέζοι αγοράζουν τεχνολογικές εταιρείες και πρέπει να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση που να επιτρέπει στις κυβερνήσεις να προβάλουν βέτο σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Τώρα η SIEMENS μας ανακοινώνει την δημιουργία ενός νέου ερευνητικού κέντρου για την ρομποτική στην Κίνα. Πάνε να μας τρελάνουν οι Γερμανοί, ή μήπως οι Γερμανοί βιομήχανοι δεν είναι τόσο σύμφωνοι με την κυβέρνησή τους, όσον αφορά την μεταφορά τεχνολογίας στην Κίνα;