Θα είναι και πάλι υποψήφιος για την προεδρία ο Πούτιν; Θα μάθουμε σήμερα

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα μιλήσει σήμερα στην ρωσική βουλή μετά την πρόταση που έκανε η βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος «Ενιαία Ρωσία» Βαλεντίνα Τερεσκόβα, σύμφωνα με την οποία πρέπει να δοθεί το δικαίωμα στον Ρώσο πρόεδρο να θέσει και πάλι υποψηφιότητα για την προεδρία.

Η Τερεσκόβα κατά την διάρκεια της συζήτησης για την αναθεώρηση του Συντάγματος πρότεινε μια τροπολογία βάσει της οποίας ή θα πρέπει να καταργηθεί το άρθρο που προβλέπει δύο θητείες για τον πρόεδρο της χώρας ή να μηδενιστούν οι προεδρικές θητείες μετά την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Την πρόταση της Τρερσκόβα υποστήριξε και ο αρχηγός της κοινοβουλευτικής ομάδας της «Ενιαίας Ρωσίας» Σεργκέι Νεβέροφ, δηλώνοντας ότι κοινοβουλευτική ομάδα θα υποστηρίξει την πρόταση που προβλέπει τον μηδενισμό των προεδρικών θητειών.

Ο πρόεδρος της Βουλής Βιτσισλάβ Βολόντιν ενημέρωσε τον πρόεδρο για την συζήτηση που διεξάγεται στην Κρατική Δούμα (κάτω βουλή) και ο πρόεδρος αποφάσισε να μιλήσει ενώπιον της βουλής μετά τις 15.00 (τοπική ώρα, 14:00 ώρα Ελλάδας).

ΑΠΕ-ΜΠΕ