Τελικά κάνει έρευνες ή απλώς προπαγάνδα και επίδειξη ισχύος το Oruc Reis;

Η πορεία του Oruc Reis που εδώ και αρκετές ώρες κινείται εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας μοιάζει αρχικά αλλοπρόσαλλη. Κινείται σε ένα συγκεκριμένο εύρος δυτικά ανατολικά, κάνοντας αναστροφή και στη συνέχεια ξεκινάει την αντίστροφη πορεία. Το σχετικό σκαρίφημα που δημοσιεύουμε είναι αποκαλυπτικό. Προφανώς πρόκειται για πορεία που θεωρητικά επιτρέπει την έρευνα, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτό δεν μοιάζει να είναι εφικτό.

Το συγκεκριμένο ερευνητικό σκάφος φέρει ποντιζόμενα καλώδια μήκους 15 χιλιομέτρων που χρησιμοποιεί για να συλλέγει πληροφορίες από το βυθό. Στην περίπτωσή του όμως, έως χθες το βράδυ σύμφωνα με πληροφορίες του Hellas Journal είχε «απελευθερώσει» καλώδια μόλις 200 μέτρων. Αυτό σε συνδυασμό με τα πολεμικά πλοία που το συνοδεύουν σε κοντινή απόσταση καθιστά τις έρευνες αδύνατες.

Σήμερα ο υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ με ανάρτηση του στο twitter υποστηρίζει ότι το τουρκικό ερευνητικό σκάφος πόντισε 1.750 …χιλιόμετρα σεισμικών καλωδίων, που προφανώς δεν υπάρχουν. Σύμφωνα πάντα με έγκυρες πληροφορίες του Hellas Journal δεν έχει ποντίσει ούτε καν 1.750 μέτρα, άρα καθίσταται σαφές ότι πρόκειται απλώς για μια ακόμη ψηφίδα στη συνολικά προπαγανδιστική στρατηγική της Τουρκίας. Το ζήτημα λοιπόν είναι ο πραγματικός λόγος για τον οποίο βρίσκεται το Oruc Reis στη συγκεκριμένη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου. Και γιατί παρά το γεγονός ότι έχει απέναντί του το σύνολο των κρατών της περιοχής, την Ε.Ε. και τις ΗΠΑ αυτός επιμένει. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ