Δεύτερη κατευθυνόμενη με δέσμη Laser τουρκική βόμβα ονόματι TEBER

Ολοκληρώθηκαν στις 20-21 Ιουνίου οι δοκιμές πιστοποίησης της κατευθυνόμενες με δέσμη Laser βόμβας Teber της εταιρείας Roketsan.

Πρόκειται για το δεύτερο τουρκικό πρόγραμμα ανάπτυξης κατευθυνόμενων βομβών με δέσμη Laser μετά την βόμβα τύπου LGK-82 της Aselsan η οποία έχει εισέρθει σε μαζική παραγωγή και της βόμβας LGK-82 επίσης της Aselsan οι δοκιμές της οποίας ξεκίνησαν τον Μάρτιο του 2018.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Διευθυντή του Υφυπουργείου Αμυντικής Βιομηχανίας (SSM) Ismail Demir, η εταιρεία ολοκλήρωσε τις δοκιμές των συλλογών που τοποθετήθηκαν σε δύο βόμβες τύπου Mk 81 και Mk 82 και εντός του μήνα θα ξεκινήσει τις παραδόσεις στην Τουρκική Αεροπορία.

Σύμφωνα με την Roketsan, η συλλογή Teber είναι μια χαμηλού κόστους πρόταση που μπορεί να προσαρμοστεί είτε σε βόμβα MK-81 (250lb) είτε σε βόμβες MK-82 (500lb).

Η συλλογή Teber διαθέτει ένα πακέτο αισθητήρων το οποίο περιλαμβάνει ένα Σύστημα Αδρανειακής Πλοήγησης (Inertial Navigation System) και ένα σύστημα GPS και ένα αισθητήρα δέσμης Laser. Όπως αναφέρει η Roketsan μπορεί να πλήξει κινούμενους στόχους, ναυτικούς στόχους, ακόμα και στόχους που κινούνται με υψηλή ταχύτητα.