Τα… “funny money”, μια Ελλάδα “γεμάτη” με Σώρρες “δισεκατομμυριούχους”

Μια άλλη διάσταση στην υπόθεση της απάτης του Αρέμη Σώρρα έδω στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ο επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους Δημήτρης Τσάκωνας, αναφέρει η ιστοσελίδα Newsbeast. Καταθέτοντας ως μάρτυρας για την εγκληματική οργάνωση αναφέρθηκε στην επίμαχη πρόταση που έφερε την υπογραφή του Αρτέμη Σώρρα και ενός ακόμη κατηγορούμενου σύμφωνα με την οποία κατείχε αμερικανικά ομόλογα ύψους 600 δισεκατομμυρίων δολαρίων και ήταν διατεθειμένος να δανείσει στο δημόσιο με επιτόκιο 0,5%.

Όπως εξήγησε ο κ. Τσάκωνας δεν ανταποκρίθηκαν στο αίτημα του κατηγορούμενου για συνάντηση και ακολουθώντας τις διεθνείς πρακτικές δεν απάντησαν απευθείας καθώς «δεν θέλουμε να παράσχουμε το τεκμήριο της αξιοπιστίας σε τέτοιους ανθρώπους». «Από το 1995 που εργάζομαι, τέτοιες προτάσεις έρχονται πάντα. Είναι συγκλονιστικό το πόσες έρχονται. Αποκαλούνται “funny money”, δηλαδή της πλάκας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, ο μάρτυρας μίλησε στο δικαστήριο και για τον έλεγχο που με αφορμή την πρόταση έκαναν από τον οποίο προέκυψε ότι ο Αρτέμης Σώρρας ουσιαστικά υποστήριζε ότι κατείχε το 40% των έντοκων γραμματίων του αμερικανικού δημοσίου. «Ελέγξαμε τη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους, όπου θα έπρεπε να είναι εκεί.

Πρώτος ήταν ο Bill Gates με 80 εκατ. δολάρια. Και μόνο με αυτή τη λίστα, προέκυπτε πως αν η πρόταση ήταν αληθινή, τότε διέθετε το συνολικό πλούτο των δεκατριών πλουσιότερων» τόνισε ο μάρτυρας, συμπληρώνοντας πως από την επικοινωνία της Τράπεζας της Ελλάδος με το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών διαπιστώθηκε ότι οι τίτλοι που επικαλέστηκε ο Αρτ. Σώρρας, δεν υπήρχαν.