Τα πανίσχυρα Arleigh Burke θα κρίνουν το μέλλον των MMSC στο Πολεμικό Ναυτικό

Το LOR για τις Αμερικανικές φρεγάτες MMCS και λύσεις «πακέτο» για το Πολεμικό Ναυτικό, μπορεί να μην έχει ταξιδέψει ακόμα για τις ΗΠΑ και να βρίσκεται στο γραφείο του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, ωστόσο σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, η στρατιωτική ηγεσία γι’ άλλη μια φορά έχει «στοχοποιήσει» και ζητά ξανά, μόνο τα αντιτορπιλικά Arleigh Burke.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: HELLAS JOURNAL (Γ.Σ.)

Στο επίσημο ερώτημα που έχει συνταχθεί, μετά το Ανώτατο Ναυτικό Συμβούλιο, όπως είχαμε επισημάνει σε προγενέστερο ρεπορτάζ μας, περιλαμβάνεται η λύση πακέτο, δηλαδή νέες φρεγάτες, πλοία ενδιάμεσης λύσης, εκσυγχρονισμός του υφιστάμενου στόλου των Γερμανικών ΜΕΚΟ.

Μάλιστα οι δυο Αρχηγοί, ο Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και ο Αντιναύαρχος Στ. Πετράκης είναι σε πλήρη σύμπλευση καθώς και οι δυο δεν θέλουν κάτι άλλο εκτός από το πανίσχυρο αντιτορπιλικό για τον Ελληνικό στόλο.

Πηγές από το Πολεμικό Ναυτικό έλεγαν πως έτσι λύνεται, τουλάχιστον για μια 20ετία και το αίτημα του ΠΝ για πλοία ικανά να παρέχουν άμυνα περιοχής. Αυτός είναι ο ένας κύριος λόγος που τα Επιτελεία έχουν στοχοποιήσει ξανά το πλοίο αυτό, ως εκείνο που θα παρέχει στο ναυτικό την ενδιάμεση λύση.

Πολλές φορές έχουμε γράψει στο παρελθόν ότι ο συγκεκριμένος τύπος πλοίου είναι αυτός που είχε ζητηθεί δεκάδες φορές από Αρχηγούς ΓΕΕΘΑ ή Α/ΓΕΝ, όπως και από υπουργούς Εθνικής Άμυνας κατά τη διάρκεια συνομιλιών με τις ΗΠΑ, αλλά πάντοτε βρήκαν κλειστή την πόρτα.

Και από την στιγμή που η υπόθεση των RAFALE, όπως διαβεβαιώνουν ανώτατα στρατιωτικά χείλη, κοντεύει να περάσει το «κατώφλι» της Ελληνικής βουλής, το επόμενο μεγάλο στοίχημα είναι οι νέες φρεγάτες, οι οποίες όμως όπως έχουμε εξηγήσει μέσα από το ρεπορτάζ στην σελίδα μας, δεν θα πάνε μόνες τους, αλλά με μια λύση πακέτο, που σημαίνει και πλοίο ενδιάμεσης λύσης.

Στρατιωτικές πηγές σημείωναν ότι νερό στο κρασί σ’ αυτή την φάση είναι βέβαιο ότι δεν χωρά και δεν ταιριάζει για πολλούς λόγους! Άρα μετά την αποστολή της LOR και την άφιξη της Αμερικανικής αντιπροσωπείας είναι βέβαιο πως θα ξεκαθαριστεί αν στο πακέτο θα υπάρχει το τρομερής ισχύος αντιτορπιλικό. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ