Τα μπάρμπεκιου και η επικίνδυνη για τη δημοκρατία γελοιότητα του Γιαννούλη

Το μεταναστευτικό αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματα της κυβέρνησης. Η επίλυσή του ή μη θα επηρεάσει καθοριστικά την πορεία της. Εξάλλου, σύμφωνα με σχετική δημοσκόπηση, αναδεικνύεται ως νούμερο ένα ζήτημα από τους ίδιους τους πολίτες, οι οποίοι αποδίδουν σε αυτό μεγαλύτερη σημασία ακόμα και από τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και από τη μείωση των φόρων. Αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι ενώ η κυβέρνηση Μητσοτάκη διανύει το εξάμηνο χάριτος, η στάση των πολιτών σ’ αυτό το ζήτημα είναι καταλυτικά αυστηρή.

Γράφει η ΝΕΦΕΛΗ ΛΥΓΕΡΟΥ
ΠΗΓΗ: SLpress

Χωρίς αμφιβολία, όμως, το φλέγον αυτό πρόβλημα δεν θα αφήσει ανεπηρέαστο ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κρίνεται όχι μόνο για την στάση που τήρησε καθ’ όλη την περίοδο που βρισκόταν στην εξουσία, αλλά και για τις τωρινές παρεμβάσεις στελεχών της.

Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, λάδι στη φωτιά έριξε η “καταγγελία” του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Γιαννούλη, ο οποίος χαρακτήρισε «σαδισμό και κτηνωδία» τα μπάρμπεκιου με ψήσιμο χοιρινού και κατανάλωση αλκοόλ δίπλα από δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών σχεδόν αποκλειστικά μουσουλμάνων.

«Δεν ξέρω αν αυτός ο σαδισμός είναι ποινικά κολάσιμος, αλλά από κάθε Έλληνα δημοκράτη πολίτη θα πρέπει να καταγγέλλεται ως σαδισμός, κτηνωδία απέναντι σε ανθρώπους συγκεκριμένης θρησκευτικής πίστης», είπε επί λέξη.

Ούτε στα πιο τρελά της όνειρα δεν θα περίμενε η κυβέρνηση τέτοιο ανέλπιστο δώρο. Και, μάλιστα, τη στιγμή που και η ίδια πιέζεται, έχοντας προκαλέσει τη δυσφορία και συχνά οργή μέρους της ελληνικής κοινωνίας, εξαιτίας της κατανομής μεταναστών-προσφύγων στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Δώρο, καθώς, όταν βουλευτής προβαίνει σε τέτοιου τύπου δηλώσεις, συμπαρασύρει στη γελοιότητα μαζί με το δικό του κύρος και αυτό του ΣΥΡΙΖΑ, δεδομένου ότι η Κουμουνδούρου δεν έχει ακόμα πάρει αποστάσεις από τον βουλευτή της.

Εξάλλου, η δήλωση αυτή ξεπερνά σε ανοησία ακόμα και σε όποιους οργανώνουν επίτηδες μπάρμπεκιου δίπλα σε δομές φιλοξενίας. Γεγονός παραμένει ότι πρόκειται για Έλληνες πολίτες, οι οποίοι μπορούν να φάνε χοιρινό και να πιουν αλκοόλ όπου αυτοί επιθυμούν.

Το αν το κάνουν δίπλα σε προσφυγικές δομές για να προκαλέσουν τους μουσουλμάνους μετανάστες είναι άλλο θέμα. Θα μπορούσε κανείς να το καταδικάσει ως γελοίο, αλλά το να φτάσει να ζητήσει ποινική δίωξη φανερώνει θεσμική ασχετοσύνη, απέραντη ιδεοληψία, έλλειψη διαύγειας πνεύματος, κακή σχέση με την πραγματικότητα, ενώ η πρόθεση ποινικοποίησης μυρίζει άσκημα τάση προς τον ολοκληρωτισμό. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Τα δύο μέτρα και δύο σταθμά του Γιαννούλη