Σύσκεψη για τα ασυνόδευτα ανήλικα θα έχει η Ίλβα Γιόχανσον

Στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου θα μεταβεί αύριο το πρωί η επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Ίλβα Γιόχανσον, προκείμενου να έχει συνάντηση με τον υπουργό, Νότη Μηταράκη, και τον αναπληρωτή υπουργό, Γιώργο Κουμουτσάκο.

Η κ. Γιόχανσον θα συνοδεύεται από αντιπροσωπεία της Γενικής Διεύθυνσης Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων (DG HOME), με επικεφαλής τη διευθύντριά της, Μονίκ Παριά. Θα ακολουθήσουν διαδοχικές συσκέψεις με την επίτροπο με θέμα το εθνικό σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης και την προστασία των ασυνόδευτων ανηλίκων, στις οποίες θα συμμετάσχουν οι πολιτικές ηγεσίες των συναρμόδιων υπουργείων.

Το μεσημέρι η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, η επίτροπος, Ίλβα Γιόχανσον, και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα επισκεφθούν το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων του Ελαιώνα, και στη συνέχεια θα έχουν συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ενόψει της επίσκεψης της κ. Γιόχανσον στο υπουργείο Μετανάστευσης, ο αναπληρωτής υπουργός, Γιώργος Κουμουτσάκος, συγκάλεσε σήμερα τη δεύτερη συνάντηση εργασίας για τη Διάσκεψη της Αθήνας για τους Ασυνόδευτους Ανήλικους.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υπό την αιγίδα της οποίας θα τελεί η Διάσκεψη, της UNICEF, της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, της Ειδικής Γραμματείας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Υποστήριξης για το Άσυλο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ