Συρία: Οι Τούρκοι που σκοτώθηκαν πολεμούσαν μαζί με τους αντάρτες

Αντάρτες από τη ζώνη αποκλιμάκωσης του Ιντλίμπ επιχείρησαν την Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου, να πραγματοποιήσουν μαζική επίθεση ενάντια στις θέσεις των κυβερνητικών δυνάμεων της Συρίας, ανέφερε το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας. Το Υπουργείο διευκρίνισε ότι μια τέτοια προσπάθεια πραγματοποιήθηκε από τους σχηματισμούς της τζιχαντιστικής ομάδας Hay’at Tahrir Al Sam.

Τονίζεται ότι το κέντρο συμφιλίωσης των αντιμαχόμενων μερών (RRC) βρίσκεται σε συνεχή επαφή με το τουρκικό κέντρο συντονισμού του Ιντλίμπ, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν απειλές για την ασφάλεια. Το Υπουργείο ανέφερε ότι στις 27 Φεβρουαρίου, Συριακά στρατεύματα κτύπησαν Τούρκους στρατιώτες στη ζώνη Ιντλίμπ κοντά στην πόλη Behun. Ωστόσο, το υπουργείο άμυνας της Ρωσίας τονίζει ότι, σύμφωνα με την τουρκική πλευρά, δεν υπήρχαν μονάδες του τουρκικού στρατού στην περιοχή, από όπου προήλθαν τα πυρά, και “δεν ήταν και δεν θα έπρεπε να είναι.”

Προστίθεται ότι μετά τη λήψη πληροφοριών σχετικά με τους τραυματίες Τούρκους στρατιώτες, η ρωσική πλευρά έλαβε μέτρα για την κατάπαυση του πυρός από Συριακά στρατεύματα, εξασφάλισε την ασφαλή εκκένωση για την μεταφορά νεκρών και τραυματιών από την Ιντλίμπ στο έδαφος της Τουρκίας. Διευκρινίζεται ότι η Ρωσική Πολεμική Αεροπορία δεν χρησιμοποιήθηκε στην περιοχή της Behun.