Συρία: Αναφορά Σόιγκου σε λαθρεμπόριο πετρελαίου… Προειδοποίηση στην Τουρκία;

Το λαθρεμπόριο πετρελαίου συνεχίζεται στη Συρία σε περιοχές που δεν ελέγχονται από την κυβέρνηση, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου. “Το λαθρεμπόριο πετρελαίου συνεχίζεται σε περιοχές που δεν ελέγχονται από τη συριακή κυβέρνηση”, δήλωσε ο Σόιγκου στη Διάσκεψη της Μόσχας για τη Διεθνή Ασφάλεια, αναφέρει το TASS. Παρουσίασε επίσης εικόνες από κομβόι που εκτείνεται ένα χιλιόμετρο.

“Το ερώτημα είναι, πού πηγαίνουν τα χρήματα από το πετρέλαιο;”, τόνισε ο υπουργός Άμυνας. “Αν και το Ισλαμικό Κράτος υπέστη σοβαρές απώλειες σήμερα, εξακολουθούμε να απέχουμε πολύ από το θρίαμβο στην τρομοκρατία καθαυτή”, δήλωσε με τη σειρά του ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας Νικολάι Πατρουέεφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχουν σήμερα περίπου 200 τρομοκρατικές ομάδες στον κόσμο. “Αυτές αλλάζουν ενεργά τις τακτικές τους, δημιουργώντας αδρανείς πυρήνες, νέα κανάλια χρηματοδότησης, μηχανισμούς για τη διάδοση της εξτρεμιστικής ιδεολογίας και την πρόσληψη νέων μελών”, κατέληξε.

ΠΗΓΗ: https://vz.ru/

ΣΧΟΛΙΟ DP: Πολύ μας μοιάζει για προειδοποίηση των Ρώσων προς τους Τούρκους, εν όψει της τελικής τους απόφασης για τους S-400, καθώς έχουν καταγραφεί προφανώς στη Μόσχα οι πληροφορίες που θέλουν τον Ερντογάν να εξετάζει “κωλοτούμπα”…