Συνεργασία της Ελλάδας με την Ολλανδία για τους ασυνόδευτους ανήλικους

Συνεργασία μεταξύ της Ελλάδας και της Ολλανδίας για την ενδυνάμωση του Εθνικού Συστήματος Επιτροπείας Ασυνόδευτων Ανήλικων στην Ελλάδα και την υγειονομική ενίσχυση των δομών φιλοξενίας συμφώνησαν σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος, και η Ολλανδή υπουργός Μετανάστευσης, Άνκι Μπρόκερς- Κνολ.

Μέσω ανταλλαγής επιστολών οι δύο υπουργοί συμφώνησαν την τριετή παροχή τεχνογνωσίας για την περαιτέρω ανάπτυξη του ελληνικού συστήματος επιτροπείας ασυνόδευτων ανήλικων, καθώς, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου, στην Ολλανδία το σύστημα αυτό λειτουργεί αποτελεσματικά για πολλά χρόνια, έχοντας, πλέον, διαμορφώσει ένα πρότυπο.

Οι δύο χώρες θα συζητήσουν σε τεχνικό επίπεδο των αρμόδιων σε κάθε χώρα φορέων τις επιμέρους πτυχές και λεπτομέρειες αυτού του προγράμματος, προκειμένου να εφαρμοστεί με τον αποτελεσματικότερο και πιο ωφέλιμο τρόπο για τις ανάγκες της Ελλάδας.

Επιπλέον, η Ολλανδία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα δωρίσει στην Ελλάδα, μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, μία φορητή νοσοκομειακή μονάδα (έως 62 κλίνες) για τις ιατρικές ανάγκες των δομών φιλοξενίας αιτούντων άσυλο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ