Συνέντευξη του Αντιπροέδρου της Lockheed Martin: Τα F-35, Rafale, F-16V και Block 50

Με την ευκαιρία της πρώτης δοκιμαστικής πτήσης του πρωτότυπου F-16V (Flight Test Aircraft), μιλήσαμε με τον Αντιπρόεδρο της Lockheed Martin Aeronautics/International, κ. Ντένη Πλέσσα, ο όποιος και υπήρξε ο άνθρωπος που προώθησε το εν λόγω πρόγραμμα σε όλα τα επίπεδα. Είναι γνωστό ότι η συμβολή του κ. Πλέσσα – Vice President Global Pursuits Initiatives – στην στήριξη της ΕΑΒ, υπήρξε καταλυτική.

Συνέντευξη στην Ιωάννα Ηλιάδη
ΠΗΓΗ: ARMY VOICE

Ο κ. Πλέσσας υπογραμμίζει ακριβώς αυτή την στενή σχέση που έχει η ΕΑΒ με την Lockheed Martin και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνάψει και ανάλογους δεσμούς συνεργασίας και με ελληνικές ιδιωτικές εταιρίες στο πλαίσιο του προγράμματος για το F-35, στο οποίο είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα οδηγηθούμε τα επόμενα χρόνια.

Όσο πιο γρήγορα εκδηλωθεί το ελληνικό ενδιαφέρον με LOR ή LOA τόσο πιο γρήγορα θα παραδοθούν, υποστηρίζει. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η απάντησή του στο ερώτημα για την συμβατότητα και συνεργασία των Rafale με τα F-35. Ο κ. Πλέσσας απαντά αινιγματικά ότι εφόσον τεθεί θέμα συνύπαρξης, η Πολεμική Αεροπορία θα πρέπει να μεριμνήσει για την διαλειτουργικότητά τους.

Τέλος αναφερόμενος στην αναβάθμιση των 38 F-16 Block 50 εκτιμά ότι σύντομα θα ολοκληρωθούν και οι υπολειπόμενες διαδικασίες για την τελική του έγκριση, ενώ παράλληλα καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στις απαραίτηtες προσλήψεις στην ΕΑΒ για την απρόσκοπτη υλοποίηση του προγράμματος. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ