Συνελλήφθη ο πλοίαρχος του σκάφους που χτύπησε το Ν/Θ “Καλλιστώ” (vid.)

Ο καπετάνιος του φορτηγού πλοίου, που συγκρούστηκε τις πρωινές ώρες με το ναρκοθηρευτικό του Πολεμικού Ναυτικού «Καλλιστώ» λίγο έξω από το λιμάνι του Πειραιά, συνελήφθη από τις Αρχές, ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου.

Πρόκειται για εμπορικό πλοίο μήκους 266 μέτρων και πλάτους 36 μέτρων, το οποίο έχει σημαία Πορτογαλίας, τελικό προορισμό το Τσανάκκαλε της Τουρκίας και μετέφερε κοντέινερ. Το «Καλλιστώ» ρυμουλκείται προς τον ναύσταθμο της Σαλαμίνας, καθώς υπέστη σημαντικές ζημιές στην πρύμνη και έλαβε κλίση.

Η σύγκρουση των δύο πλοίων ήταν σφοδρή, με αποτέλεσμα να προκληθεί ρήγμα στο ναρκοθηρευτικό, το οποίο άρχισε να μπάζει νερά. Στο σημείο στήθηκε μεγάλη επιχείρηση για την εκκένωση των δύο πλοίων, κυρίως δε τα 27 μέλη πληρώματος του «Καλλιστώ» το οποίο βυθιζόταν.

Από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν δύο από τους επιβαίνοντες του ναρκοθηρευτικού, τα οποία μεταφέρθηκαν στο ναυτικό νοσοκομείο, αλλά φέρουν ελαφρά τραύματα και αναμένεται να λάβουν σύντομα εξιτήριο, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση. Τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος, πλην τεσσάρων που παραμένουν εν πλω και βοηθούν στη ρυμούλκηση, παρελήφθησαν από παραπλέοντα πλοία και δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα υγείας.

ΠΗΓΗ: SPUTNIK