Συνάντηση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη με τη νέα πρέσβη της Πορτογαλίας

Εθιμοτυπική συνάντηση με τη νέα πρεσβευτή της Πορτογαλίας στην Ελλάδα, Ελένα Πάιβα (Helena Paiva), είχε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Κατά τη συνάντηση, σύμφωνα με ανακοίνωση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, επιβεβαιώθηκε το άριστο επίπεδο των διμερών σχέσεων Ελλάδος και Πορτογαλίας και συζητήθηκαν θέματα διμερούς συνεργασίας και ευρωπαϊκής πολιτικής, συμπεριλαμβανομένης της συνεργασίας των δύο χωρών ενόψει της προσεχούς συνόδου κορυφής των χωρών MED-7 (10 Σεπτεμβρίου 2020), καθώς επίσης και της επερχόμενης πορτογαλικής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατά το α’ εξάμηνο 2021.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης εξέφρασε τη βεβαιότητά του για την επιτυχία της επερχόμενης πορτογαλικής προεδρίας, τονίζοντας τη στενή συνεργασία των δύο χωρών στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ενημέρωσε, επίσης, την Πορτογαλίδα πρέσβη επί των τελευταίων εξελίξεων στην Ανατολική Μεσόγειο και ιδιαίτερα σχετικά με την τουρκική παραβατικότητα.

Από την πλευρά της, όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, η κ. Πάιβα αναφέρθηκε στις προετοιμασίες που έχει αναλάβει η χώρα της ενόψει της ανάληψης, εκ μέρους της, της προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, καθώς και στα μέτρα που έχει λάβει η πορτογαλική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19.

ΑΠΕ-ΜΠΕ