Σύμβουλος Ερντογάν: Τουρκία, πύραυλοι και νέα Οθωμανική αυτοκρατορία

Στο παρακάτω βίντεο ακούμε τα εξής: Μεσούτ Χακί Τζασίν (μέλος του προεδρικού συμβουλίου για την Ασφάλεια και την Εξωτερική Πολιτική): Στην Τουρκία υπάρχει μία παροιμία: “Σε κάθε μέρος του κόσμου υπάρχουν σκυλιά που θα μας υπηρετήσουν”. Οπότε η Τουρκία θα βγάλει χρήματα από την τσέπη της. Όποιος μπορεί να μας υπηρετήσει θα νοικιαστεί. Χρειαζόμαστε για παράδειγμα έναν μηχανικό ατομικής ενέργειας; Θα έρθει στην Τουρκία. Χρειαζόμαστε κάποιον μηχανικό αεροσκαφών.

“Η Τουρκία θα φέρει τον καλύτερο μηχανικό σε αυτήν την μηχανή. Θυμηθείτε το πώς η Τουρκία απήγαγε τον Ουρβανό (Ούγγρος κατασκευαστής πυροβόλων που μίσθωσε ο Μωάμεθ Πορθητής και του κατασκεύαζε πυροβόλα που χρησιμοποίησε κατά της Κωνσταντινούπολης) μπροστά στα μάτια της βυζαντινής υπηρεσίας πληροφοριών. Φτιάξαμε πυροβολικό με τον μηχανικό Οιυρβανό. Πού ζεις εσύ ; Ζεις στην Κωνσταντινούπολη χάρη στον Οθωμανό σουλτάνο Μωάμεθ τον Πορθητή.

“Η Τουρκία λοιπόν που ανέπτυξε τότε το πυροβολικό του κατακτητή δεν μπορεί σήμερα να αναπτύξει τους πυραύλους του κατακτητή; Γιατί νομίζεις τα πλοία εν προκειμένου ονομάστηκαν με τα ονόματα των Οθωμανών σουλτάνων Φατίχ, Γιαβούζ και Σελίμ. Εδώ υπάρχει ένα μήνυμα. Οι Τούρκοι έρχονται άλλα έρχονται για τα καλά. Έρχονται με την οικονομία τους με την ανθρώπινο δυναμικό τους και με το know how. Οι άλλες χώρες ζηλεύουν τα drones που κατασκευάζουμε. Λέω λοιπόν ότι αν δουλέψεις μπορείς να τα πετύχεις το ίδιο καλά”, είπε.

ΠΗΓΗ: ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΝΕΑ