Σύλληψη μετανάστη στη Λέσβο, στη Μόρια, για εμπρησμό… live! (vid.)

Ακόμη μια πυρκαγιά είχαμε στην Λέσβο όμως αυτή την φορά ο εμπρηστής συνελήφθη από την Ελληνική Αστυνομία. Πρόκειται για μετανάστη ο οποίος συνελήφθη στις 26 Ιουλίου στην ευρύτερη περιοχή της Μόριας στη Λέσβο από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Λέσβου.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ο συλληφθείς προξένησε πυρκαγιά σε ελαιόκτημα στην παραπάνω περιοχή. Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης διενεργείται προανάκριση. Με αυτή την φωτιά συνολικά 280 πυρκαγιές έχουν ξεσπάσει στο ακριτικό νησί από τις αρχές του 2020.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Λέσβου stonisi.gr ο διοικητής της Πυροσβεστικής Διοίκησης Βορείου Αιγαίου, Αρχιπύραρχος Κωνσταντίνος Θεοφιλόπουλος, δήλωσε πως από τις αρχές του 2020 ως τις 20 Ιουλίου στη Λέσβο ξέσπασαν 280 φωτιές, με τις περισσότερες εξ αυτών να είναι “πλησίον του ΚΥΤ της Μόριας“.

Η κατάσταση θυμίσει έντονα την εκστρατεία τρόμου που βίωσαν οι Έλληνες από το τουρκικό κράτος στην Ίμβρο με αποτέλεσμα τον διωγμό τους, ένα θέμα για το οποίο θα επανέλθουμε στο άμεσο μέλλον.