Κωνσταντινούπολη: Συγκρούσεις Σύρων προσφύγων με Τούρκους…

Αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ Τούρκων και Σύρων προσφύγων έλαβαν χώρα το περασμένο Σάββατο σε μια συνοικία της Κωνσταντινούπολης όπου έχουν συγκεντρωθεί χιλιάδες πρόσφυγες από την Αραβική χώρα.

Πιο συγκεκριμένα Σύροι πρόσφυγες και Τούρκοι πολίτες λογομάχησαν αρχικά και ακολούθως ήρθαν στα χέρια στην συνοικία Esenyurt με αποτέλεσμα η κατάσταση να εκτραχυνθεί και να τραυματιστούν 12 άτομα αφού οι δύο πλευρές χρησιμοποίησαν ξύλα και μαχαίρια για να λύσουν τις διαφορές τους.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Sendika.org οι Τούρκοι πολίτες επιτέθηκαν με αυτοσχέδια όπλα στους πρόσφυγες φωνάζοντας “Allahu akbar” και «Εδώ είναι Τουρκία και όχι Συρία». Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Sendika.org το 60% των εργαζομένων στην συγκεκριμένη συνοικία είναι πρόσφυγες από τη Συρία, ενώ αρκετά από τα καταστήματα ανήκουν σε Σύρους.

Το περιστατικό έγινε αντικείμενο σχολιασμού από τα τουρκικά ΜΜΕ και ιστοσελίδες μερικές από τις οποίες χαρακτήρισαν την επίθεση των Τούρκων πολιτών στους Σύρους πρόσφυγες ως ρατσιστική, ενώ ορισμένες άλλες ιστοσελίδες τάχθηκαν με την πλευρά των προσφύγων τρείς εκ των οποίων συνελήφθησαν από την Τουρκική Αστυνομία μετά από την παρέμβαση της.