Στρατόπεδο Χάφταρ: Η παραίτηση Σάρατζ δεν σημαίνει τίποτα για μας

Η παραίτηση του Φαγέζ αλ Σάρατζ, του επικεφαλής της Εθνικής Συμφωνίας της Λιβύης (GNA), δεν σημαίνει «τίποτα» για τον αντίπαλο Εθνικό Στρατό της Λιβύης (LNA), δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ, Αχμάντ αλ-Μισμάρι την Πέμπτη. Μιλώντας στο Sputnik, o Λίβυος αξιωματούχος, συμπλήρωσε πως ο κύριος στόχος του LNA είναι να εξαλείψει την τρομοκρατία και των ένοπλες πολιτοφυλακές.

Υπενθυμίζεται πως τα μεσάνυχρα της Τετάρτης, ο Φαγέζ αλ Σάρατζ, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να μεταβιβάσει τις εξουσίες του σε μια νέα εκτελεστική επτροπή της Λιβύης, έως τα τέλη Οκτωβρίου. «Η παραίτηση του Σάρατζ, δεν μας σημαίνει τίποτα για εμάς, καθώς ο αγώνας μας δεν είναι ενάντια στον Σάρατζ, αλλά ενάντια στην τρομοκρατία, τις εγκληματικές ένοπλες πολιτοφυλακές και το χάος στον τομέα της ασφάλειας» εξήγησε ο κ. αλ-Μισμάρι.

Στη συνέχεια μάλιστα πρόσθεσε πως «η μάχη ξεκίνησε πριν ο Σάρατζ εμφανιστεί στην πολιτική σκηνή, αλλά η παραίτησή του θα ανάγκαζε αυτές τις πολιτοφυλακές να σταματήσουν να κρύβονται», κατέληξε ο κ. αλ-Μισμάρι. Εν τω μεταξύ, επίσης χτες, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, έκανε γνωστό πως αξιωματούχοι από Άγκυρα και Μόσχα, βρίσκονται κοντά σε μια συμφωνία που θα αφορά τις παραμέτρους μιας εκεχειρίας στη Λιβύη, όπως επίσης και στη συνέχιση της πολιτικού διαλόγου στη χώρα.

«Συζητήσαμε για τη Λιβύη με τους Ρώσους συναδέλφους μας και η συνάντηση ήταν καρποφόρα. Ο κοινός μας στόχος είναι η κατάπαυση του πυρός. Έχουμε φτάσει σε συμφωνία σχετικά με τις παραμέτρους της και την πολιτική διαδικασία στη Λιβύη», επεσήμανε ο κ. Τσαβούσογλου μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του CNN Turk.

ΠΗΓΗ: SPUTNIK