Στο κόκκινο η τουρκική οικονομία… παίζει τα ρέστα του ο Ταγίπ Ερντογάν

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που έκανε ο Ταγίπ Ερντογάν για να κρύψει το σάρωμα του τουρκικού πληθυσμού από τον κορονοϊό ήρθε η ώρα να πάρει επώδυνα μέτρα για την τουρκική οικονομία. Άλλωστε ο έρωτας και ο βήχας δεν κρύβονται λέει ο λαός και το «μπλακ άουτ» που προκαλεί ο κορονοϊός στους πνεύμονες της τουρκικής οικονομίας πιθανότατα να είναι και ολέθριος.

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Έρχεται τσουνάμι υποτιμήσεως

Ο αόρατος εχθρός ανησυχεί σοβαρά πλέον τον σουλτάνο καθώς βλέπει πως η οικονομία της χώρας του θα αντιμετωπίσει ένα τσουνάμι υποτίμησης που δεν θα έχει προηγούμενο. Για το λόγο αυτό σύμφωνα με τη τουρκική υπηρεσία της Deutsche Welle ανακοίνωσε μέτρα τόνωσης της τουρκικής οικονομίας και ενεργοποίηση κεφαλαίων ύψους 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων, δηλαδή, περίπου 100 δις τουρκικές λίρες (TL).

Η ανακοίνωση έγινε μετά την ολοκλήρωση ευρείας κυβερνητικής σύσκεψης όπου λήφθηκε δέσμη μέτρων κατά της πανδημίας. Σύμφωνα με αναλυτές ο Ερντογάν θέλει να προλάβει κερδοσκοπικές επιθέσεις σε βάρος της οικονομίας της χώρας του αλλά και να ανακουφίσει τους μεγάλους κολοσσούς της χώρας που δέχονται ένα τεράστιο χτύπημα. Για ορισμένους μάλιστα μπορεί να είναι και μοιραίο.

Νέα υποτίμηση μέχρι και 17%

Όλα αυτά γίνονται την ώρα που βλέπει το φως της δημοσιότητας έκθεση της JP Morgan με ζοφερά σενάρια για την τουρκική οικονομία. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ