Στις ΗΠΑ του Τραμπ ο ατζέντης του Ερντογάν μετράει… Χάρη στον Φλιν;

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ είναι ασυγκράτητος. Δεν χρειάζεται κανείς να είναι ο μεγαλύτερος αναλυτής στον κόσμο για να καταλήξει στο συμπέρασμα αυτό. Φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού. Το χειρότερο όλων είναι ότι ΔΕΝ σέβεται τους αμερικανικούς νόμους. Και ένα παράδειγμα που το αναφέραμε πολλές φορές στην ιστοσελίδα μας είναι η υπόθεση του ρωσικού συστήματος S-400 που αγόρασε η Τουρκία.

ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Ο κ. Τραμπ καθυστερεί με προκλητικό τρόπο και νομικίστικα επιχειρήματα την επιβολή των κυρώσεων, περπατώντας σε τεντωμένο σχοινί. Μέχρι τώρα τα καταφέρνει… Από προχθές ξεκίνησε την φάμπρικα της απονομής χάριτος σε Αμερικανούς πρώην αξιωματούχους και μέλη της οικονομικής ελίτ των Ηνωμένων Πολιτειών. Γιατί; Θα αναρωτηθούν πολλοί άνθρωποι, που δεν παρακολουθούν από κοντά τα δρώμενα της αμερικανικής εσωτερικής πολιτικής. Διότι η Αμερική βρίσκεται στην πιο έντονη προεκλογική περίοδο της ιστορίας της και ο κ. Τραμπ αναζητεί συμμάχους.

Λέγονται και ακούγονται πολλά για τους συγκεκριμένους απατεώνες, τους οποίους παραδίδει «άσπιλους» και «αμόλυντους» στην κοινωνία. Αλλά αυτό που έχει σημασία είναι ότι πρόκειται για τεράστιους απατεώνες. Ενεπλάκησαν σε οικονομικά σκάνδαλα και καλώς καταδικάστηκαν και φυλακίστηκαν. Και δεν έχει την παραμικρή σημασία αν κάποτε ήταν «ήρωες» για τον αμερικανικό λαό. Παραμένουν απατεώνες.

Οι μεγαλύτερες συζητήσεις γίνονται για συνεργάτες του, οι οποίοι είτε βρίσκονται ήδη στις φυλακές ή μπροστά από την πόρτα των φυλακών. Ένας εξ αυτών είναι ο Μάικλ Φλιν, πρώην στρατιωτικός και πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου. Ο τύπος αυτός μας ενδιαφέρει για πολλούς λόγους, που έχουν σχέση με την Τουρκία. Είναι ένας κρατικός αξιωματούχος, που πούλησε τη ψυχή του στον Ταγίπ Ερντογάν, ενώ από τις σημαντικές θέσεις που κατείχε βυσσοδομούσε εναντίον της Ελλάδας, της Κύπρου, των Αρμενίων και των Κούρδων.

Ήταν ο πρώτος σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του κ. Τραμπ, ο οποίος διετέλεσε στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας ατζέντης, στην κυριολεξία, της Τουρκίας. Έπαιρνε χρήματα από την τουρκική κυβέρνηση μέσω επιχειρηματία φίλου του Ταγίπ Ερντογάν και με τον τρόπο αυτό επηρέασε και τον κ. Τραμπ και γενικά την αμερικανική πολιτική υπέρ της Τουρκίας. Παρανόμησε φρικτά, αλλά δεν τιμωρήθηκε ακόμα ικανοποιητικά. Υπό άλλες συνθήκες και με άλλο πρόεδρο θα ήταν ήδη στη φυλακή. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ