Σοβαρά μιλάμε για το νέο τουρκικό μαχητικό; Θα έχει τεχνογνωσία από το F-35;

Η εταιρεία της Τουρκίας, υπεύθυνη για την κατασκευή εξαρτημάτων των F-35, στο πλαίσιο της συμφωνίας με τη Lockheed Martin, ετοιμάζεται τώρα να μοιραστεί την αμερικανική τεχνογνωσία με τους Τούρκους κατασκευαστές του εθνικού μαχητικού αεροσκάφους, αναφέρει σε δημοσίευμά του το ΕΘΝΟΣ.

Όπως αποκαλύπτουν τα τουρκικά ΜΜΕ, η εταιρεία Ayesaş, που κατασκευάζει μέρος των εξαρτημάτων και του λογισμικού των F-35, βρίσκεται σε επαφές με την TUSAŞ (κατασκευάστρια MMU) και το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, προκειμένου να συνεργαστούν στο πρότζεκτ κατασκευής του Εθνικού Μαχητικού Αεροσκάφους (MMU), όπως ονομάζεται το τουρκικό πολεμικό αεροπλάνο που επιθυμεί να κατασκευάσει η Τουρκία.

Αν υπάρξει συμφωνία, η συνεργασία θα αφορά ένα κρίσιμο κομμάτι, αυτό της ανάπτυξης λογισμικού προγράμματος και σύστημα διαχείρισης στο ΜΜU με καθαρά εγχώρια μέσα. Ακόμη, δεν διευκρινίζεται αν η ενέργεια αυτή γίνεται κατόπιν γνώσεως ή ειδικής συμφωνίας με την αμερικανική εταιρεία Lockheed Martin που κατασκευάζει τα νέας γενιάς μαχητικά αεροσκάφη F-35