Σκυλακάκης: Μειώσεις σε κατηγορίες συντάξεων λόγω ΣΥΡΙΖΑ & επικουρικών

Στις καταγγελίες αρκετών συνταξιούχων, οι οποίοι είδαν μειωμένα τα ποσά των συντάξεων Ιουνίου, απάντησε ο υφυπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης. Σύμφωνα με τους συνταξιούχους, το ποσό της κύριας σύνταξης, σε πολλές περιπτώσεις, ήταν μειωμένο κατά 2 έως 20 ευρώ.

Το υπουργικό στέλεχος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM 97,8», εξήγησε ότι δύο είναι οι πιθανές αιτίες γι’ αυτή τη μείωση. «Το ένα είναι μια παλιά εισφορά των πέντε ευρώ που είχε νομοθετηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση και ήρθε η ώρα να εφαρμοστεί».

«Το δεύτερο έχει να κάνει με το εξής: Τώρα πληρώνονται οι κύριες συντάξεις και αυτοί που έχουν αυξήσεις στις επικουρικές -τις οποίες θα δουν μόλις πληρωθούν οι επικουρικές σε μερικές ημέρες- έχουν και λίγο μεγαλύτερο φόρο. Δηλαδή, αν πρόκειται να πάρεις 100 ευρώ αύξηση, έχεις και 10 ευρώ επιπλέον φόρο, ο οποίος κατά κύριο λόγο αφαιρείται από την κύρια σύνταξη». Προανήγγειλε δε και σχετικές διευκρινίσεις από τη διοίκηση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ). ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ