Σημαντικότερη νίκη και από το εμπάργκο όπλων εναντίον της Τουρκίας το 1974…

Η ψηφοφορία στη Γερουσία, την ημέρα της Πρωτοχρονιάς, που ανέτρεψε συντριπτικά το βέτο του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ήταν μία πολύ ευχάριστη είδηση. Ειδικά για όσους έδωσαν τις μάχες, από τον Μάρτιο του 2018, μέχρι και τη σημερινή μέρα.

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
ΠΗΓΗ: Hellas Journal

Μετά τη Βουλή των Αντιπροσώπων, και η Γερουσία νίκησε το βέτο του κ. Τραμπ στον νόμο για τον προϋπολογισμό του Πενταγώνου (NDAA). Δικαιολογημένοι οι πανηγυρισμοί για πολλούς λόγους, και για εμάς ειδικά για ένα: ότι περιλαμβάνει και τις σκληρές κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας.

Τα έχουμε πει πολλές φορές. Ας το ξαναπούμε για τελευταία… Το τέλος του αγώνα των ακτιβιστών του HALC ήταν πολύ γλυκό. Και η νίκη εξασφαλίστηκε από τη στιγμή που ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ σήκωσε την προσπάθεια της Ομογένειας στους ώμους του.

Για να μην δημιουργούνται λάθος εντυπώσεις: Δεν ήταν εύκολο. Όταν ξεκίνησε η προσπάθεια πριν δύο χρόνια, μόνο όσοι αναμείχθηκαν στον σχεδιασμό πίστευαν βαθιά μέσα τους ότι θα είχε αίσιο τέλος. Ακόμα και όταν ακυρώθηκε η συμμετοχή της Τουρκίας στο πρόγραμμα παραγωγής των μαχητικών F-35, αμφισβητούσαν ότι η Αμερική θα επέβαλλε κυρώσεις στην κατοχική δύναμη.

Ο διπλός στόχος επιτεύχθηκε και η σημερινή Πρωτοχρονιά θα μείνει βαθιά χαραγμένη στη μνήμη μας. Είναι πιο σημαντική νίκη και από το εμπάργκο όπλων εναντίον της Τουρκίας, τη δεκαετία του ΄70.

Διότι οι ακτιβιστές και οι γερουσιαστές είχαν απέναντί τους τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, τον Αμερικανό Πλανητάρχη, ο οποίος στην Ιαπωνία, όταν συναντήθηκαν, είχε υποσχεθεί στον Ταγίπ Ερντογάν, ότι οι κυρώσεις, όσο ο ίδιος είναι Πρόεδρος, δεν θα επιβληθούν ποτέ. Δυστυχώς για τον κ. Τραμπ επιβλήθηκαν και η διαταγή φέρει την υπογραφή του.

Λέγονται πολλά και διάφορα για τους λόγους για τους οποίους πείστηκε ο κ. Τραμπ να μην υλοποιήσει την υπόσχεση του στον φίλο του πρόεδρο της Τουρκίας. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ