Πολεμικό Ναυτικό: Σημαντικό ορόσημο για την ΙΣΤΟΡΙΑ του!

Με καθυστέρηση, καθώς δυστυχώς πρόσφατα το ανακαλύψαμε, διαπιστώσαμε την ολοκλήρωση από την Υπηρεσία Ιστορίας Ναυτικού (ΥΙΝ) μίας προσπάθειας που καθιστά κτήμα σε κάθε χρήστη του διαδικτύου την ιστορία του Κλάδου όπως αυτή καταγράφεται μέσα από τις δεκάδες χιλιάδες σελίδες της «Ναυτικής Επιθεώρησης».

Συγκεκριμένα, στο διαδικτυακό τόπο http://www.yin.mil.gr/ (μπορείτε επίσης να μεταβείτε από τον σύνδεσμο http://www.hellenicnavy.gr/el/enimerosi/entypa-ekdoseis.html στη δικτυακή πύλη του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού) έχουν αναρτηθεί σε ψηφιακή μορφή όλα τα τεύχη της «Ναυτικής Επιθεώρησης»!

Πρόκειται για το επίσημο περιοδικό του Πολεμικού Ναυτικού από το Νο. 1 που εκδόθηκε τον Μάρτιο του 1917 μέχρι και το πιο πρόσφατο, Νο. 601 (Σεπτέμβριος-Νοέμβριος 2017). Τα τεύχη είναι διαθέσιμα σε αρχεία PDF, ανά έτος έκδοσης και παρέχεται στον χρήστη η δυνατότητα να τα αποθηκεύσει (download) στον υπολογιστή του για περαιτέρω μελέτη και έρευνα.

Επί τη ευκαιρία σας προσκαλούμε να επισκεφτείτε και εξερευνήσετε το ψηφιακό αρχείο της Υπηρεσίας Ιστορίας Ναυτικού (στον σύνδεσμο http://archive.yin.mil.gr/search-archive) το οποίο περιέχει πλήθος τεκμηρίων (ημερολόγια πλοίων, σήματα, έγγραφα, εκθέσεις επιχειρήσεων, φωτογραφίες κλπ.) που αποτυπώνουν ανάγλυφα στιγμιότυπα από την ένδοξη ιστορία του Κλάδου τους τελευταίους δύο αιώνες.