Σε υπηρεσία ή ακόμα δοκιμές των πυραυλικών συστημάτων S-350;

Τα πρώτα αντιαεροπορικά/αντιπυραυλικά συστήματα μεσαίας εμβέλειας «S-350 Vityaz» εντάχθηκαν στο οπλοστάσιο των ρωσικών δυνάμεων, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας. «Τα προηγμένα πυραυλικά συστήματα S-350 Vityaz προστέθηκαν στο οπλοστάσιο μας. Τα συστήματα αναπτύχθηκαν πρόσφατα στο κέντρο εκπαίδευσης των αντιαεροπορικών πυραυλικών δυνάμεων στη Γκάτσινα (μια πόλη στην περιοχή του Λένινγκραντ)» ανέφερε, ενώ πρόσθεσε πως έχουν ήδη εκτελεστεί δοκιμές με τα S-350.

Σύμφωνα με το υπουργείο, τα πυραυλικά συστήματα αεροπορικής άμυνας θα βοηθήσουν την αεροπορική δύναμη της Ρωσίας να είναι δύο φορές πιο αποτελεσματική στην αντιμετώπιση των πυραύλων «Cruise» και να αντικαταστήσει το παλαιότερο σύστημα των S-300PS. Στα μέσα Ιανουαρίου, το υπουργείο ανακοίνωσε ότι η περιοχή του Λένινγκραντ της Ρωσίας θα είναι η πρώτη που θα φιλοξενήσει τα πυραυλικά συστήματα αεροπορικής άμυνας.

Το S-350 αναπτύχθηκε από την επιχείρηση Almaz-Antey και έχουν σχεδιαστεί για να αποκρούουν μαζικές επιθέσεις από σύγχρονα εναέρια μέσα. Έχουν μέγιστο εύρος τα 120 χιλιόμετρα και μπορούν να πλήξουν μέχρι και 12 στόχους σε υψόμετρο 30 χιλιομέτρων.