Σε χρόνο μηδέν συλλήψεις μόνο για τα μηνύματα… σε πειθήνιους βουλευτές

Μόνο θαυμασμό μπορεί να νιώσει κανείς για την ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα των εισαγγελικών και αστυνομικών αρχών όσον αφορά τον εντοπισμό των αποστολέων “απειλητικών μηνυμάτων” σε βουλευτές που δηλώνουν πως προτίθενται να ψηφίσουν την κακή συμφωνία των Πρεσπών.

Είναι να τα χάνει κανείς… αλλά και να αναρωτιέται γιατί οι «Ρουβίκωνες» και άλλα συναφή καλόπαιδα αλωνίζοντας ανενόχλητα; Δεν είναι θέμα κακοπιστίας, αλλά αυτονόητου ερωτήματος που εγείρεται πως γίνεται όταν θέλουμε να εντυπωσιάζουμε με την ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα. Μήπως δεν είναι καθολικό, αλλά το δεξί άκρο του πολιτικού φάσματος είναι αποκλειστικά ο στόχος που βγάζει τον καλύτερο εαυτό μας στον τομέα της ασφάλειας;

Η αναφορά αιτιολογείται από τις πρόσφατες αναφορές του βουλευτή Μουταφίδη στη Βουλή, ο οποίος, επειδή συνελήφθη από τη χούντα δικαιούται, σύμφωνα με το σκεπτικό του, να υπερψηφίσει την περιώνυμη Συμφωνία των Πρεσπών, απαγορεύοντας στον οποιονδήποτε να του ασκήσει κρητική.

Αυτό θυμίσει λίγο την πρώτη «Λούφα και Παραλλαγή», όταν ο ταγματάρχης Βαλαβανίδης ρωτούσε: «Μπορείς να πας στην Κόκκινη Πλατεία και να πεις ο σύντροφος Μπρέζνιεφ είναι μαλ…κας;». Φυσικά και δεν μπορούσες. Και τώρα πάλι δεν μπορείς, αφού, εκτός των ηλίθιων που στέλνουν απειλητικά μηνύματα, υπάρχουν και απλοί διαμαρτυρόμενοι, ενίοτε και διαδηλωτές που βαπτίζονται από την… λαοπρόβλητο προλεταριακή κυβέρνηση, συλλήβδην, φασίστες.

Ωστόσο, εάν θέλουμε να το δούμε και να το αξιολογήσουμε ψύχραιμα, τα απειλητικά μηνύματα, αν και απολύτως αχρείαστα και κατάπτυστα, αποτελούν απλώς σταγόνα στον ωκεανό σε σχέση π.χ. με τους καμένους της Marfin, με τα ανοιγμένα κεφάλια τότε κυβερνώντων, τις κρεμάλες, τις εκτελέσεις, τους «αγανακτισμένους» της πλατείας και τον φασισμό που ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και Χρυσή Αυγή επέβαλαν στην πολιτική ζωή.

Ίσως δε και από τα προεκλογικά γιαουρτώματα που νομιμοποιούσαν πολιτικά κάποιοι, θεωρώντας ότι στο διηνεκές θα εκπροσωπούν τους καλούς και θα διεκδικούν για τους εαυτούς του… αγωνιστική ασυλία. Καλησπέρα κυρίες και κύριοι βουλευτές, όλοι όσοι αναγνωρίζετε τον εαυτό σας μέσα από αυτό το σχόλιο. Ως γνήσια πειθαρχικά τέκνα μιας -πάλαι ποτέ- ερυθράς πατρίδας θα ψηφίσετε και τις Πρέσπες, μη σας πούμε και τον Αλιάκμονα, αν χρειαστεί…