Σε απολογία στο ΥΠΕΞ ο Τούρκος πρέσβης για τον εμβολισμό στην Κω

Στο υπουργείο Εξωτερικών κλήθηκε ο Τούρκος πρέσβης μετά το περιστατικό ανοιχτά της Κω στο οποίο ενεπλάκησαν σκάφους του Λιμενικού και τουρκική ακταιωρός. «Ο Τούρκος πρέσβης έχει κληθεί για εξηγήσεις στο ΥΠΕΞ», ανέφερε σχετικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, Το υπουργείο Ναυτιλίας σε ανακοίνωση του νωρίτερα, έκανε λόγο για σαφή πρόθεση εμβολισμού του σκάφους.

«Στις 05:45 σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή ν. Κω, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, τουρκική ακταιωρός προέβη σε σκοπούμενη σύγκρουση με περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Κω, με σαφή πρόθεση τον εμβολισμό του εν λόγω σκάφους», ανέφερε χαρακτηριστικά. Το περιστατικό, όπως έγινε γνωστό το πρωί της Τετάρτης, αφορά μια τουρκική ακταιωρό που συγκρούστηκε με σκάφος του Ελληνικού Λιμενικού ανοιχτά της Κω.

«Η Τουρκία, για ακόμη μία φορά, παραβιάζει με τρόπο προκλητικό και επικίνδυνο τους κανόνες του διεθνούς δικαίου. Ο στόχος της είναι φανερός: Να προκαλέσει επεισόδιο στο Αιγαίο», σχολίασε από την πλευρά του ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης. Το συμβάν έκανε γνωστό Ελληνίδα δημοσιογράφος της Bild, δημοσιεύοντας βίντεο από το συμβάν.

ΠΗΓΗ: SPUTNIK