Σε αυτόν τον Μίλερ της Gazprom έκαναν τεμενάδες, ιδού για TurkStream

Το πρώτο σκέλος του αγωγού TurkStream εισήλθε στην τουρκική ΑΟΖ. Το σκάφος Pioneering Spirit, το μεγαλύτερο πλοίο τοποθέτησης αγωγών τοποθέτησε το πρώτο κομμάτι του αγωγού εντός της τουρκικής ΑΟΖ το οποίο έφερε τη ρωσική και τουρκική σημαία.

Παράλληλα έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή των δύο γραμμών στη ρωσική ΑΟΖ. Ο ισχυρός άνδρας της ρωσικής Gazprom Αλεξέι Μίλερ δήλωσε πως ο αγωγός θα εξαλείψει τους ενεργειακούς κινδύνους για την Τουρκία η οποία θα προμηθεύεται πρώτη φυσικό αέριο.

«Η δυτική γραμμή θα μεταφέρει φυσικό αέριο μέσω Ουκρανίας, Μολδαβίας, Ρουμανίας και Βουλγαρίας, πριν εισέλθει σε τουρκικό έδαφος. Ο Blue Stream θα μεταφέρει κυρίως αέριο στις τουρκικές ανατολικές επαρχίες και την Ανατολία και θα διοχετεύει αέριο στις πλέον πολυάνθρωπες και εκβιομηχανισμένες περιοχές της Τουρκίας.

»Με τον TurkStream θα αποφύγουμε κάθε κίνδυνο μεταφοράς και θα καταστήσουμε την Τουρκία πρώτη χώρα που θα λαμβάνει φυσικό αέριο, αντί για τελευταία», είπε ο Μίλερ. Μέχρι στιγμής 448 χλμ. του αγωγού προχωρούν και στις δύο γραμμές. Η πρώτη παράδοση φυσικού αερίου στην Τουρκία αναμένεται τον Δεκέμβριο του 2019.