Σαουδάραβας ΥΠΕΞ: Ο Μπάιντεν θα υποστηρίξει την σταθερότητα

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας δήλωσε πεπεισμένος πως η επερχόμενη αμερικανική διοίκηση του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν θα ακολουθήσει πολιτικές που βοηθούν την περιφερειακή σταθερότητα και ότι κάθε συζήτηση μαζί της θα οδηγήσει σε ισχυρή συνεργασία.

Ο πρίγκιπας Φάισαλ μπιν Φαρχάν Αλ Σαούντ δήλωσε επίσης στο Reuters κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συνέντευξης, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής των ηγετών της G20 την οποία φιλοξενεί η χώρα του, ότι δεν βλέπει καμία ένδειξη οποιασδήποτε απειλής για την περιφερειακή ασφάλεια κατά τη μεταβατική περίοδο. “Είμαι βέβαιος ότι η διοίκηση Μπάιντεν θα συνεχίσει να ακολουθεί πολιτικές που είναι προς το συμφέρον της περιφερειακής σταθερότητας”, δήλωσε ο πρίγκιπας.

Οι δύο χώρες έχουν καλές σχέσεις για περισσότερα από 75 χρόνια, είπε, προσθέτοντας: “Οποιαδήποτε συζήτηση που θα κάνουμε με τη μελλοντική διοίκηση θα οδηγήσει σε ισχυρή συνεργασία”. Ο πρίγκιπας Φάισαλ δήλωσε επίσης ότι θα ήταν “απολύτως κατάλληλο” για τις Ηνωμένες Πολιτείες να χαρακτηρίσουν ξένη τρομοκρατική οργάνωση, το κίνημα Χούθι που ευθυγραμμίζεται με το Ιράν στην Υεμένη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ