Σα δε ντρέπεσαι Γερμανέ ΥΠΕΞ να μιλάς έτσι για κοτζάμ πρόεδρο Τουρκίας

Το σύμπλεγμα, ή μάλλον οι «κρίσεις μεγαλείου» από τις οποίες υποφέρει ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δεν έχουν πλέον προηγούμενο και αγγίζουν επικίνδυνα σημεία τα οποία άπτονται αποκλειστικά της ψυχοπαθολογίας.

Με τα αποκαλυπτικά λόγια που είπε χθες, μας έδειξε ο άνθρωπος, ότι κατά βάθος θα έπρεπε, το σωστό δηλαδή, όπου πηγαίνει, να τον υποδέχονται με υποκλίσεις, και κατά προτίμηση να σκύβουν με σεβασμό και να «παίρνουν την ευχή του», φιλώντας του το χέρι… εξάλλου, όταν κάποιοι γεννημένοι δούλοι στην Τουρκία το έκαναν, ο τύπος αυτός έδειξε να το απολαμβάνει. Ρε συ Ταΐπ, μέχρι και πολλοί σύγχρονοι Έλληνες παπάδες το τραβάν το χέρι…

Στο στόχαστρο λοιπόν του Ερντογάν μπήκε ο «ασεβής» υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, διότι τόλμησε να τον ψέξει για «παρέμβαση» στις γερμανικές εκλογές, αφού ζήτησε από τους Τούρκους της Γερμανίας να «γειώσουν» τόσο το CDU της Μέρκελ (Χριστιανοδημοκράτες) όσο και το SPD, δηλαδή τους Σοσιαλδημοκράτες του εξελισσόμενου σε κολοσσιαία «πολιτική φούσκα», πρώην πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Μαρτιν Σουλτς, ενώ η «μπάλα» πήρε και τους άχρωμους, άοσμους και κάπως «πασέ», τους «Πράσινους».

Όλοι τους δείχνουν ασέβεια και εμπάθεια απέναντι στην Μπουγιούκ Τουρκία. Έχει δίκιο ο άνθρωπος, πώς τολμάτε ανερμάτιστοι πολιτικοί να αμφισβητείται μια υπέρλαμπρη χώρα με πεφωτισμένο ηγέτη και δεν αναγνωρίζετε τουλάχιστον το «αλάθητο» του Πάπα; Καλά σας έκανε ασεβείς Ευρωπαίοι ο «καλικάντζαρος» Εγκεμέν Μπαγκίς (πρώην υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων) που δε σας έδωσε τη συνταγή της οικονομικής ευδαιμονίας… δείτε ανόητοι τον λαοπρόβήτο στη φωτογραφία. Ούτε στο όνειρό του δεν μπορεί να τα δει ο Γκάμπριελ, τύφλα να έχει ο Τζάστιν Μίμπερ.

«Δεν έχει κανένα όριο! Ποιος είσαι εσύ για να μιλάς για τον πρόεδρο της Τουρκίας;… Να γνωρίζεις τα όριά σου! Προσπάθησε να μας κάνει μάθημα… Εδώ και πόσο καιρό είσαι πολιτικός; Πόσο χρονών είσαι;», ήταν τα εμπνευσμένα λόγια που χρησιμοποίησε προς του χαχόλους που τον παρακολουθούσαν, σε ομιλία του στα Νοτιοδυτικά της Τουρκίας ο Ερντογάν.

Χρειάζεται περαιτέρω σχολιασμό;