Ρουμανία, Βουλγαρία διεκδικούν την επένδυση της VW… η Ελλάδα;

Σε πλήρη ετοιμότητα είναι οι Βούλγαροι και οι Ρουμάνοι για να διεκδικήσουν άμεσα τα 1,5 δισ. (αρχικό κεφάλαιο) της επένδυσης της Volkswagen στην Τουρκία, η οποία πάγωσε από τους Γερμανούς λόγω της εισβολής στην Συρία… Και μεν οι Βούλγαροι ήταν έτοιμοι, αφού είχαν προκριθεί από τους Γερμανούς στον τελικό με την Τουρκία, οι δε Ρουμάνοι αντέδρασαν άμεσα, ακόμα και όταν η απόφαση του ΔΣ της VW ήταν φήμες στα ΜΜΕ.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις της Πρωθυπουργού της Ρουμανίας, κας Viorica Dancila, ότι η Κυβέρνηση θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να φέρει την επένδυση στη χώρα της και φυσικά τις χιλιάδες θέσεις εργασίας που αυτή συνεπάγεται. Παράλληλα, ο Πρόεδρος του εκεί Συνδέσμου Εισαγωγέων Αυτοκινήτων προέτρεψε τους αρμόδιους Υπουργούς να αποτανθούν απευθείας στη VW και πάντα προτάσσοντας το γεγονός ότι η Ρουμανία είναι χώρα της Ε.Ε. με όλες τις ευκολίες που αυτό συνεπάγεται, να ζητήσουν την ανάθεση της κατασκευής του εργοστασίου εκεί.

Το δεδομένο είναι ότι οι Γερμανοί ψάχνουν να κατασκευάσουν μονάδα παραγωγής στη γύρω περιοχή και η ευκαιρία για τη χώρα μας, μετά τις νέες εξελίξεις, δείχνει μοναδική…

ΠΗΓΗ: newsauto.gr