Ρωσική κορβέτα συγκρούστηκε με φορτηγό στον Κατεγάτη

Φορτηγό πλοίο και ρωσική κορβέτα συγκρούστηκαν στο στενό του Όρεσουντ, μεταξύ Δανίας και Σουηδίας, σύμφωνα με τις Ένοπλες Δυνάμεις της Δανίας. Το ατύχημα συνέβη στο στενό μεταξύ του δανέζικου νησιού του Ζέελαντ και της Σουηδίας, που συνδέει τον πορθμό του Κατεγάτη με τη Βαλτική. Σύμφωνα με τον στρατό της Δανίας, το σκάφος «Ice Rose» συγκρούστηκε με κορβέτα του Ρωσικού Ναυτικού στο στενό του Όρεσουντ.

«Δεν υπάρχει ρύπανση και κανείς δεν τραυματίστηκε» δήλωσε η αξιωματικός υπηρεσίας Λίσμπετ Γιόργκενσεν στο κέντρο επιχειρήσεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Δανίας. Σύμφωνα με το σουηδικό τηλεοπτικό δίκτυο SVT, πρόκειται για φορτηγό πλοίο. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια του ατυχήματος, αλλά σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπήρχε ομίχλη στην περιοχή.

Καθώς το ατύχημα συνέβη στο δανέζικο τμήμα του στενού, η Δανία έχει αναλάβει τις έρευνες και έχει ζητήσει και τη συνδρομή της Σουηδίας. Γίνονται έλεγχοι στο «Ice Rose» για να διαπιστωθεί εάν μπορεί να συνεχίσει το ταξίδι του. Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε αναχωρήσει από την Αγία Πετρούπολη για το Γκέτεμποργκ της Σουηδίας. Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του στόλου της Βαλτικής του Ρωσικού Ναυτικού, δεν υπήρξαν τραυματισμοί στο ρωσικό πολεμικό πλοίο.

«Το πρωί της 23ης Σεπτεμβρίου και ενώ υπήρχε κακή ορατότητα στο στενό της Βαλτικής, το φορτηγό ψυγείο “Ice Rose” με σημαία Νήσων Μάρσαλ συγκρούστηκε με τη μικρή κορβέτα “Kazanets” του στόλου της Βαλτικής» αναφέρεται στην ανακοίνωση. Η κορβέτα υπέστη ζημιά πάνω από την ίσαλο γραμμή και επιστρέφει στη βάση της.

ΠΗΓΗ: SPUTNIK