ΡΩΣΙΑ: Στο Le Bourget στο Παρίσι 17-23 Ιουνίου το ρωσικό πέμπτης γενιάς Su-57! (vid.)

Το μεγάλο βήμα ετοιμάζεται να κάνει η ρωσική αεροδιαστημική βιομηχανία αυτό το καλοκαίρι στην Γαλλία και πιο συγκεκριμένα στην έκθεση Paris Air Show 2019 στο αεροδρόμιο του Le Bourget, παρουσιάζοντας επίσημα στο διεθνή κοινό το μαχητικό 5ης γενιάς Sukhoi Su-57.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της οργανωτικής ομάδας του Paris Air Show όπως αυτή αναρτήθηκε στο Facebook χτες Σάββατο 23 Φεβρουαρίου οι Ρώσοι θα παρουσιάσουν στο μαχητικό τους στο κοινό μεταξύ 17 και 23 Ιουνίου 2019.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Paris Air Show, «φήμες αναφέρουν ότι η εταιρεία Sukhoi μπορεί να στείλει στο Παρίσι το μαχητικό Su-57. Αναμένεται επιβεβαίωση. Είστε σαν και εμάς ανυπόμονοι να ακούσουμε το βουητό του μαχητικού στον παρισινό ουρανό;».

Πάντως πηγές από τη ρωσική αμυντική βιομηχανία έχουν επιβεβαιώσει τα σχέδια για την επίδειξη του ρωσικού μαχητικού στο Παρίσι αλλά δεν υπάρχει ακόμα επίσημη απόφαση για το θέμα αυτό.

Αν και το ρωσικό μαχητικό πέταξε για πρώτη φορά πριν από εννέα χρόνια και πιο συγκεκριμένα στις 29 Ιανουαρίου του 2010 και εστάλη για μερικές ημέρες στην Συρία για αξιολόγηση μια ενδεχόμενη αποστολή του στο Παρίσι θα είναι η πρώτη φορά που το ρωσικό μαχητικό 5ης γενιάς ίπταται προς τη Δύση…