Ρωσία: 12 μόλις T-14 Armata μαζικής παραγωγής παραλαμβάνει το 2019

Τα πρώτα 12 άρματα μάχης παραγωγής T-14 Armata καθώς και τέσσερα άρματα περισυλλογής τύπου T-16 BREM πρόκειται να παραλάβει ο ρωσικός Στρατός το 2019 σύμφωνα με την εφημερίδα Izvestia.

Τα συγκεκριμένα άρματα μάχης αποτελούν τα πρώτα οχήματα μαζικής παραγωγής και αποτελούν την πρώτη παρτίδα της αρχικής παραγγελίας του ρωσικού Στρατιού για μόλις 32 μονάδες. Αναμφίβολα μια παραγωγή 12 μονάδων εντός ενός έτους χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερα χαμηλή γεγονός που επιβεβαιώνει τις δυσκολίες που υπάρχουν για την μαζική παραγωγή ενός τόσο εξελιγμένου οπλικού συστήματος.

Τα άρματα μάχης T-14 Armata μαζικής παραγωγής διαφέρουν σε σχέση με τα πρωτότυπα που έχουν μέχρι σήμερα κατασκευαστεί στο γεγονός ότι θα ενσωματώνουν θερμικά συστήματα ρωσικής σχεδίασης και κατασκευής αντί των γαλλικών που έφεραν μέχρι σήμερα.

Μετά το 2014 η Ρωσία έχει επιταχύνει τις προσπάθειες της να αναπτύξει σειρά υποσυστημάτων τα οποία μέχρι τότε εισήγαγε από ευρωπαϊκές χώρες επιδιώκοντας την πλήρη αυτονομία της σε κρίσιμες τεχνολογίες όπως τα θερμικά σκοπευτικά.

Σύμφωνα με την ρωσική εφημερίδα τα πρώτα T-14 Armata μαζικής παραγωγής θα παρελάσουν στην μεγάλη στρατιωτική παρέλαση της Μόσχας στις 9 Μαΐου και ακολούθως θα χρησιμοποιηθούν για την πραγματοποίηση δοκιμών υπο ρεαλιστικές συνθήκες.