Ρ. Τ. Ερντογάν: Στην Ανατ. Μεσόγειο είμαστε υπέρ του “καζάν-καζάν”

Στην ομιλία του στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε την Κυπριακή Δημοκρατία καθώς ανέφερε πως «οι Ελληνοκύπριοι ασκούν μια πολιτική που δεν έχει σχέση με το δίκαιο». Ο ίδιος ανέφερε πως «έχουν κακό σκοπό, όσοι μιλούν για λύση χωρίς εγγυήσεις και χωρίς στρατεύματα». Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε πως «εμείς στην ανατολική Μεσόγειο είμαστε υπέρ τoυ kazan-kazan (win-win) στην ανατολική Μεσόγειο».

O Eρντογάν ανέφερε επίσης πως «στην ανατολική Μεσόγειο μέχρι τέλους θα υποστηρίξουμε τα δικαιώματα μας και αυτά των Τουρκοκυπρίων. Είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις για δίκαιη διανομή».

«Η πυρηνική ενέργεια πρέπει να επιτραπεί σε όλους»
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι είτε όλες οι χώρες θα πρέπει να είναι ελεύθερες να χρησιμοποιήσουν πυρηνική ενέργεια, είτε αυτή θα πρέπει να απαγορευτεί τελείως.

Μιλώντας από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο Ερντογάν είπε ότι οι «ανισότητες» μεταξύ των χωρών που διαθέτουν πυρηνική ενέργεια και των υπολοίπων υπονομεύουν τις παγκόσμιες ισορροπίες. «Η κατοχή πυρηνικής ενέργειες είτε θα πρέπει να απαγορευτεί σε όλους, είτε να επιτραπεί σε όλους», τόνισε.