“Υπό ελληνική κατοχή το Αγαθονήσι…”, πάει σύννεφο στην Τουρκία!

“Δεν τους απασχολεί ο κορονοϊός. Δεν σταματάνε. Η Ελλάδα που παλιότερα κατέλαβε 18 νησιά και μια βραχονησίδα μας, τώρα αποκαλύφθηκε πως κατέλαβε την βραχονησίδα Πλάτη που είναι εντός των ορίων του νομού Μούγλων. Ο αείμνηστος Μπουλέντ Ετσεβίτ το 1999 δεν άφησε την Ελλάδα να αρπάξει αυτή την βραχονησίδα, αλλά αυτή την κατέλαβε στην περίοδο διακυβέρνησης του ΑΚΡ”. Αυτό αναφέρει ο Τούρκος αρθρογράφος Αχμέτ Τακάν.

“Συνεχίζεται στο Αιγαίο η απώλεια εδαφών μας. Η Ελλάδα καθημερινά προσθέτει μια ακόμη θρασεία δραστηριότητα ενάντια στην Τουρκία.. Η Ελλάδα όμως έχει ένα λεπτό πρόβλημα ! Στα τουρκικά εδάφη που έχει καταλάβει. Τον χειμώνα μειώνεται ο πληθυσμός. Για να μπορέσει να το αποτρέψει αυτό και για να μπορέσει να αυξήσει τον ελληνικό πληθυσμό στους χειμερινούς μήνες στα τουρκικά νησιά που κατέχει, κάνει δημόσιες σχέσεις. Οι Έλληνες πολίτες για να μείνουν χειμώνα-καλοκαίρι στα τουρκικά νησιά, ζητούν από το κράτος τους τίτλους !

“Θα σηκώσει άραγε κανείς το κεφάλι από το Κανάλι Κωνσταντινούπολης για να ενδιαφερθεί; Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων που είναι το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Ελλάδας, πήρε συνέντευξη από Έλληνες πολίτες που εγκαταστάθηκαν στο νησί Αγαθονήσι (Eşek), που βρίσκεται υπό ελληνική κατοχή από το 2004. Η είδηση με τίτλο “Η ζωή στο Αγαθονήσι μετά τους καλοκαιρινούς μήνες”  δημοσιεύτηκε και στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και στην ιστοσελίδα Kalymnos news.gr. μαζί με πολλές φωτογραφίες. Στην αρχή του κειμένου υπάρχει η φωτογραφία ενός παπά διορισμένου από τον Ρωμιό Πατριάρχη Φαναρίου στην προβλήτα στο Αγαθονήσι.

“Ο κύριος παπάς με αυτή την πόζα, προσπάθησε να δείξει ότι και τον χειμώνα έρχονται πλοία στο νησί και ότι η ζωή εκεί είναι ζωντανή και όμορφη! Στην είδηση περιγράφεται πως τον χειμώνα τα ξενοδοχεία στο νησί αδειάζουν, συνεχίζονται όμως οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες σε νηπιαγωγείο, δημοτικό και λύκειο, ενώ οι ηλικιωμένοι Έλληνες στο νησί ασχολούνται με την γεωργία και την αλιεία.

“Αλήθεια τι λέτε για το ότι την ώρα που τα ελληνικά επιθετικά σκάφη καταδιώκουν στα χωρικά μας ύδατα τους ψαράδες μας, οι Έλληνες ψαράδες βγάζουν ρομαντικές φωτογραφίες με τα ψάρια που έκλεψαν από την Τουρκία; Α’ να μην ξεχάσω και το εξής. Σύμφωνα με την είδηση, οι Έλληνες πολίτες του νησιού δηλώνουν πως ανησυχούν για τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη που πετάνε πάνω από το Αγαθονήσι…. Τι να κάνουμε άραγε !…

“Στο νησί υπάρχει χειμώνα-καλοκαίρι ένας γιατρός. Στην είδηση εντύπωση προκαλεί αυτό που τονίζεται με έμφαση: Οι Έλληνες πολίτες παραπονούνται διότι το ελληνικό κράτος δεν τους δίνει τίτλους για τα σπίτια και χωράφια που έχουν στο νησί”. Ο πρώην Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εθνικής Αμύνης Ουμίτ Γιαλίμ, που αποκάλυψε τελευταία πως η Ελλάδα κατέλαβε την βραχονησίδα Πλάτη , δήλωσε: ¨Το ελληνικό κράτος δεν μπορεί να δώσει τίτλους στους Έλληνες πολίτες που εγκατέστησε στο Αγαθονήσι, διότι το Αγαθονήσι ανήκει στην Τουρκική Δημοκρατία¨. Ο Γιαλίμ κατηγόρησε με σκληρή γλώσσα την κυβέρνηση:

“Ελλάδα, Αγγλία και ΗΠΑ διέψευσαν τον Τσαβούσογλου, ο οποίος στις 15/1/2020 μετέχοντας σε τηλεοπτική εκπομπή είχε μιλήσει για νησιά με αμφισβητούμενο ιδιοκτησιακό καθεστώς. Το ελληνικό κράτος δεν μπορεί να δώσει τίτλους στους Έλληνες πολίτες που εγκατέστησε στο Αγαθονήσι. Σε αγγλικό χάρτη του 1943 φαίνεται καθαρά πως το Αγαθονήσι είναι εκτός των θαλάσσιων συνόρων των Δωδεκανήσων και ανήκει στην Τουρκία. Επίσης σε αμερικανικό χάρτη του 1951, το Αγαθονήσι είναι εκτός των θαλάσσιων συνόρων των Δωδεκανήσων και ανήκει στην Τουρκία…”.  Και τώρα έφτασαν να παίρνουν και τίτλο για τα τουρκικά εδάφη! Κατά την γνώμη σας τι θα συμβεί άλλο από τώρα και μετά;”.

ΠΗΓΗ: ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΝΕΑ