“Βρισιές και κλωτσιές”… Καταγγελία γυναίκας ηθοποιού κατά ηθοποιού/σκηνοθέτη

Σε μια συγκλονιστική αποκάλυψη προχώρησε η ηθοποιός Ζέτα Δούκα, που ήταν σήμερα καλεσμένη στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» στο Mega. Μιλώντας για τις καταγγελίες γυναικών για σεξουαλική κακοποίηση, που άρχισαν μετά τη δημοσιοποίηση από τη Σοφία Μπεκατώρου του βιασμού της από παράγοντα της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, η ηθοποιός αποκάλυψε ότι και η ίδια πριν λίγα χρόνια είχε υποστεί λεκτική αλλά και σωματική βία. Όπως είπε, κατά τη διάρκεια παράστασης δεχόταν συστηματικά λεκτική βία από τον σκηνοθέτη και πρωταγωνιστή, ενώ μια φορά την κλώτσησε.

Η Ζέτα Δούκα αποκάλυψε ότι ο σκηνοθέτης αυτός ήταν ο Γιώργος Κιμούλης και η παράσταση το «Πιο Κοντά» (Closer), που ανέβηκε στο θέατρο Αθηνών τον χειμώνα του 2008. «Οι σπουδαίοι άνθρωποι, οι ευφυέστατοι άνθρωποι, όπως είναι και ο ίδιος, δεν σημαίνει ότι στις διαπροσωπικές τους σχέσεις είναι έτσι όπως φαίνονται» σχολίασε.

«Πήγα εκεί με πάρα πολύ μεγάλη ανυπομονησία να συνεργαστώ με αυτόν τον άνθρωπο, σε αυτό το υπέροχο έργο, με αυτόν τον υπέροχο θίασο και αυτό που βρήκα και συνάντησα όλη τη χρονιά που συνεργάστηκα μαζί του ήταν μία απίστευτης έντασης ψυχολογική και λεκτική βία, εντός και εκτός σκηνής, με εξάρσεις και περιστατικά θυμού, απαξίωσης, ειρωνείας καθ’όλη τη διάρκεια της χρονιάς» ανέφερε χαρακτηριστικά. Και επισήμανε: «Έκανε τα πάντα για να με ταράξει επί σκηνής, που έγινε ακόμα εντονότερο, όταν οι κριτικές για μένα ήταν καλές και αυτό τον θύμωσε ακόμα περισσότερο και εκτός σκηνής, υπήρχαν περιστατικά λεκτικής βίας».

Όπως αποκάλυψε, όταν κατά τη διάρκεια της παράστασης τις μέρες μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, της ζητήθηκε να βγει και να πει στους λίγους θεατές που υπήρχαν στο θέατρο ότι η παράσταση δεν θα γίνει, είπε στον σκηνοθέτη «γιατί δεν βγαίνεις εσύ ως θιασάρχης» και επικεφαλής, η αντίδρασή του ήταν πολύ βίαια: «Με έβρισε, με κλώτσησε και είπε “ok πάμε τρίτο κουδούνι». Παράλληλα, είπε ότι λόγω αυτών των γεγονότων ότι αρρώστησε και ότι κατέρρευσε δύο φορές επί σκηνής. «Αυτή τη στιγμή αυτό που κάνω είναι να ανοίξω τον δρόμο της προσωπικής και της ονομαστικής ομολογίας» δήλωσε η ηθοποιός.

ΠΗΓΗ: SPUTNIK