“Τούρκος καλός, μόνο ο…”! Έντονη μπόχα προβοκάτσιας με τον ψευτοφμουφτή

Στο ανώτατο διπλωματικό επίπεδο επιχειρεί να αναβαθμίσει η Άγκυρα το περιστατικό -με έντονη οσμή προβοκάτσιας- εις βάρος του ψευδομουφτή Ξάνθης. Όλα ξεκίνησαν την περασμένη Παρασκευή, όταν άγνωστοι ανέγραψαν στο ασανσέρ της οικίας όπου διαμένει ο ψευδομουφτής Αχμέτ Μετέ το (σε κάθε περίπτωση απαράδεκτο και καταδικαστέο) σύνθημα «Καλός Τούρκος είναι ο νεκρός Τούρκος». Το περιστατικό έσπευσε να καταδικάσει το τουρκικό ΥΠΕΞ, κάνοντας λόγο για «ρατσιστικό απειλητικό μήνυμα» και επαναλαμβάνοντας βεβαίως τα περί «τουρκικής» μειονότητας στην Ελλάδα.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι το «εν λόγω περιστατικό αποκάλυψε για άλλη μια φορά τη μισαλλοδοξία ρατσιστικών και εξτρεμιστικών ομάδων στην Ελλάδα απέναντι στην ύπαρξη της τουρκικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη και των εκπροσώπων της». «Αναμένουμε από το ελληνικό κράτος να διαλευκάνει το αποτρόπαιο αυτό περιστατικό και να οδηγήσει τους υπαίτιους στη δικαιοσύνη διεξάγοντας έρευνα με τη δέουσα σοβαρότητα και ευαισθησία», καταλήγει το τουρκικό ΥΠΕΞ, σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο.

Το περιστατικό καταδίκασε και ο Πρόεδρος της τουρκικής εθνοσυνέλευσης Μουσταφά Σεντόπ, λέγοντας: «Καταδικάζω την επίθεση στην κατοικία του κ. Αχμέτ Μετέ, Μουφτή της Ξάνθης στη Δυτική Θράκη. Εφιστώ την προσοχή όσων αναλαμβάνουν την ευθύνη της προστασίας των δικαιωμάτων της τουρκικής μειονότητας. Ελπίζω η ΕΕ να θυμάται επίσης την έννοια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όταν το θύμα της επίθεσης είναι Μουσουλμάνος».