Αλίεφ: Αζερμπαϊτζάν έτοιμο για κατάπαυση πυρός

Ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίεφ, δήλωσε ότι το Μπακού ήταν έτοιμο για κατάπαυση πυρός στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, προσθέτοντας ότι πλέον η κατάσταση εξαρτάται από την Αρμενία. «Ναι, είμαστε έτοιμοι. Το έχω πει πολλές φορές δημόσια. Είμαστε έτοιμοι να συμφωνήσουμε σήμερα σε μία κατάπαυση πυρός. Η θέση μας είναι ότι όλες οι χώρες της περιοχής πρέπει να μείνουν μακριά από απευθείας εμπλοκή στη διαμάχη. Είμαστε εντελώς αντίθετοι στην “διεθνοποίηση” της σύγκρουσης» δήλωσε μιλώντας στο Fox News.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Αρμενία και η ηγεσία της πρέπει να εκφράσουν δέσμευση στις αρχές που εργάστηκαν μαζί με τον ΟΗΕ, Γαλλία και Ρωσία. Την Τετάρτη, ο Αρμένιος πρωθυπουργός, Νικόλ Πασινιάν, ανέφερε ότι για την ώρα δεν υπάρχει διπλωματική λύση στην κρίση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ εξαιτίας των διαφορών που υπάρχουν μεταξύ Ερεβάν και Μπακού.

Οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών της Αρμενίας και το Αζερμπαϊτζάν συμφώνησαν σε κατάπαυση πυρός σε συνομιλίες στη Μόσχα στις αρχές Οκτωβρίου, ωστόσο, οι εχθροπραξίες δεν σταμάτησαν στην περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

ΠΗΓΗ: SPUTNIK