“Τα F-35 θα απασχολήσουν σύντομα την Ελλάδα”… συνατήσεις προσεχώς

Η απόκτηση των F-35 είναι ένα ζήτημα το οποίο σύντομα θα απασχολήσει την κυβέρνηση και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, τη στιγμή που ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εκφράζει τη δυσφορία του για την αποβολή της Τουρκίας από το πρόγραμμα των F-35.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ, ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος μιλώντας για τα μαχητικά πέμπτης γενιάς, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το θέμα αναμένεται να απασχολήσει στο μέλλον συνολικά την ελληνική κυβέρνηση.

«Το F-35 είναι ένα αεροπλάνο μαχητικό πέμπτης γενιάς και σύντομα η πρόσκτηση εναέριων οπλικών συστημάτων πέμπτης γενιάς θα απασχολήσει όχι μόνο το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αλλά την ελληνική κυβέρνηση συνολικά διότι αυτές οι αποφάσεις λαμβάνονται από το ΚΥΣΕΑ».

Σύμφωνα με τον Αντιπτέραρχο της Ελληνικής Αεροπορίας, Κωνσταντίνο Ιατρίδη, ο οποίος μίλησε στο OPEN TV, τα υπερσύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη F-35, έχουν την δυνατότητα να προσβάλουν στόχους από μεγάλη απόσταση, με μεγάλη ακρίβεια, χωρίς να γίνονται αντιληπτά από τα εχθρικά αεροσκάφη καθώς έχουν την ικανότητα “stealth”.

Υπενθυμίζεται ότι την πρώτη του επίσκεψη ως Πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη εβδομάδα στην Κύπρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης με φόντο τις τουρκικές προκλήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ.

ΠΗΓΗ: HELLAS JOURNAL

ΡΕΠΟΡΤΑΖ DP: Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες θα προαγματοποιηθούν επαφές της Πολεμικής Αεροπορίας και της ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με αντικείμενο τις δυνατότητες απόσπασης μέρους του έργου της εφοδιαστικής αλυσίδας του F-35 που θα επιδιωχθεί να αναλάβει η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ).

Όλα αυτά, σε συνδυασμό με τον προγραμματισμό απόκτησης από την Πολεμική Αεροπορία, σταδιακά, αριθμού μαχητικών F-35A. Φυσικά, θα πρέπει να επισημανθεί, ότι πρόκειται για μια διαδικασία που για να καταλήξει κάπου θα πρέπει να περάσουν τουλάχιστον δύο χρόνια σε διαπραγματεύσεις, ακόμα κι αν υποτεθεί ότι έχει ληφθεί απόφαση προμήθειας. Που δεν έχει ληφθεί.

Να υπενθυμίσουμε, ότι πολύ πρόσφατα σε ανάρτηση του DP είχαμε αναφερθεί στη μεγάλη ευκαιρία για την ανάσταση της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας που παρουσιάζεται ως αποτέλεσμα του αποκλεισμού της Τουρκίας, εξαιτίας της προμήθειας των S-400.