“Σύρος πληροφοριοδότης” των ΗΠΑ για τον Σουλεϊμανί! Το άλλο με τον Τοτό…

Μεγάλο ενδιαφέρον αν και ιδιαίτερα αμφιλεγόμενη είναι η πληροφορία που δημοσίευσε η αραβική έκδοση της βρετανικής εφημερίδας “The Independent”, η οποία επικαλούμενη ανώτερη πηγή δυτικής υπηρεσίας πληροφοριών, υποστήριξε ότι τις πληροφορίες για το που βρισκόταν ο Ιρανός υποστράτηγος Κασέμ Σουλεϊμανί των “Φρουρών της Επανάστασης”, τις έδωσε στις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών, Σύρος αξιωματούχος, υπό την προϋπόθεση η επιχείρηση δολοφονίας να μην πραγματοποιηθεί σε συριακό έδαφος.

Ο αξιωματούχος φέρεται να έδωσε ακριβείς πληροφορίες στους Αμερικανούς για τις κινήσεις του Σουλεϊμανί, τις ημερομηνίες των κινήσεών του στις μεσανατολικές χώρες,. το αεροσκάφος που θα τον μετέφερε, καθώς επίσης και το ποιοι θα τον συνόδευαν. Το πρόσωπο αυτό, φέρεται από το δημοσίευμα να αποτελεί πληροφοριοδότη των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα.

Από τις πληροφορίες που δόθηκαν στους Αμερικανούς, οι μυστικές υπηρεσίες φέρονται αν κατόρθωσαν να παγιδεύσουν το τηλέφωνο του Αμπού Μαχντί Αλ Μουχάντις, υποδιοικητή της σιιτικής πολιτοφυλακής του Ιράκ al-Hashad al-Sha’abi, που “εξουδετερώθηκε” στην ίδια επιχείρηση.

Οι συνομιλίες των δυο προσώπων αλλά και αυτές με άλλους, φέρονται να αποκάλυψαν τους στόχους τρομοκρατικών επιθέσεων στη Συρία, το Ιράκ, τον Λίβανο και αλλού. Γνώριζαν επίσης ότι θα υποδεχθεί τον υποστράτηγο Σουλεϊμανί στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης.

Θα αποτολμήσουμε την εκτίμηση ότι η πληροφορία που δημοσιεύεται έχει υψηλή πιθανότητα να μην ανταποκρίνεται στην αλήθεια. ¨Οι ότι οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες δεν είχαν σχετική πληροφόρηση, αλλά αναφορικά με την πηγή ή τις πηγές από τις οποίες έλαβαν τις πληροφορίες αυτές.

Ο λόγος είναι ότι αυτές οι διαρροές μοιάζουν εξαιρετικά βολικές εάν στόχος είναι να “συσκοτιστούν” άλλες προγενέστερες διαρροές, ότι οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες έπαιξαν ρόλο στη δολοφονία του Σουλεϊμανί, παρέχοντας στους Αμερικανούς πληροφορίες.

Με βάση πάντα την απλή λογική, εάν ο Σύρος ήταν πληροφοριοδότης των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, της CIA κατά πάσα πιθανότητα, πώς είναι δυνατόν οι Αμερικανοί να του έχουν πει, “πες μας πως κινείται ο Σουλεϊμανί διότι θέλουμε να τον δολοφονήσουμε”, ώστε αυτός με τη σειρά του να θέσει όρο να μην πραγματοποιηθεί η επιχείρηση εντός συριακού εδάφους!