“Πλέουμε εντός της Τουρκικής ΑΟΖ”… απαντούν οι Τούρκοι εισβολείς στο ΠΝ!

Με τεντωμένα τα νεύρα οι παραβατικοί Τούρκοι διατηρούν την παρουσία τους εντός της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Η «μάχη» του Πολεμικού Ναυτικού περίπου 60 ναυτικά μίλια εντός της υφαλοκρηπίδας δίπλα στο Oruc Reis ήταν ολονύκτια και συνεχίζεται. Το επόμενο βήμα κλιμάκωσης που ακολουθεί η Τουρκία τις τελευταίες ώρες, σύμφωνα με πληροφορίες είναι οι απαντήσεις που δίνουν δια ασυρμάτου προς τις Ελληνικές φρεγάτες.

«Πλέουμε εντός της Τουρκικής ΑΟΖ», φέρονται να λένε οι «εισβολείς» του Πολεμικού Ναυτικού της Τουρκίας προς τα Ελληνικά πληρώματα που δεν έχουν σταματήσει να καλούν τους παραβάτες της υφαλοκρηπίδας να εξέλθουν από αυτή. Την ώρα που τα ηχοβολιστικά καλώδια είναι στην θάλασσα της Ελλάδας, η πρώτη αντίδραση του Πολεμικού Ναυτικού είναι η πρόκληση επιπλέον θορύβων ώστε οι υποτιθέμενες έρευνες του σεισμογραφικού να είναι άκαρπες στο 100%.

Πάντως οι επόμενες ώρες θεωρούνται κρίσιμες διότι πολλές φορές η Τουρκία κατά τη διάρκεια της νύχτας επιχείρησε να τεστάρει τα αντανακλαστικά του στόλου και σε άλλα σημεία του Αιγαίου. Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας μας το Oruc Reis συνοδεύεται από εννέα πολεμικά πλοία. Απέναντι του σε απόσταση το παρακολουθούν τρία ελληνικά πολεμικά. Επίσης, στην ευρύτερη περιοχή, από τη Ρόδο μέχρι δυτικά της Κύπρου, υπάρχουν 6 ελληνικά και 22 τουρκικά πλοία. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ