“Όχι μάσκα τα παιδιά στα σχολεία”… τραγική εκστρατεία μέσω Facebook

Με αντιεμβολιαστική… συνταγή δραστηριοποιούνται ήδη δύο ομάδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προτρέποντας τα παιδιά που θα πάνε σχολείο να μην βάλουν μάσκα για τον κοροναϊό. Την ώρα που η κυβέρνηση, όπως φάνηκε κι από τις τελευταίες δηλώσεις της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως εξετάζει ακόμη τη χρήση της μάσκας, προκαλούν ανησυχία οι ομάδες που καλούν τα παιδιά να μην βάλουν μάσκα στα σχολεία. Κι ενώ ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κάνει λόγο για «δύσκολο φθινόπωρο και χειμώνα» λόγω του κοροναϊού φαίνεται πως πολλοί προσπερνούν τα υγειονομικά δεδομένα κι ενώ τις τελευταίες ημέρες τα κρούσματα διατηρούν τριψήφιο αριθμό και η γενικότερη ανησυχία είναι μεγάλη.

Μάλιστα σήμερα αναμένεται και η τηλεδιάσκεψη της κ. Κεραμέως με τους εκπροσώπους των ομοσπονδιών της εκπαιδευτικής κοινότητας προκειμένου να διευκρινιστούν – συναποφασιστούν τα μέτρα και για τη χρήση της μάσκας από τις 7/9 και το πρώτο κουδούνι στα σχολεία. Οι δύο ομάδες στο facebook «ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΜΕ ΜΑΣΚΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ» και «Λέμε όχι στην μάσκα στο σχολείο» μετρούν σχεδόν 16.000 μέλη και διόλου απαρατήρητο δεν περνά αυτό το γεγονός.

Το «κίνημα» κατά της χρήσης μασκών από τα παιδιά στα σχολεία έβαλε μπρος τις… μηχανές τους τα τελευταία εικοσιτετράωρα, μετά τις πρώτες ανακοινώσεις του υπουργείου Παιδείας για την υποχρεωτικότητα της μάσκας. Πάντως, προβληματισμό προκαλεί το γεγονός πως ενώ παγκοσμίως τα κρούσματα έχουν ξεπεράσεις τα 22 εκατ. και οι νεκροί φτάνουν τους 800.000 κι ενώ οι χώρες ολοένα κι εξετάζουν νέα μέτρα κατά της πανδημίας, τις τελευταίες ώρες φουντώνουν φωνές του τύπου «όχι στον εμβολιασμό» μόνο που τώρα η προτροπή αφορά τη χρήση μάσκας. Διαβάστε την ενδιαφέρουσα συνέχεια στην πηγή