Μετωπική (αντ)επίθεση της πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών στη ρωσική…

Ο εκπρόσωπος της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, απάντησε στην επίθεση που εξαπέλυσε η ρωσική πρεσβεία εναντίον του Αμερικανού πρέσβη, Τζέφρι Πάιατ. Παραθέτει κάποια γεγονότα που αποδεικνύουν ότι η Ρωσία “δεν είναι ο πυλώνας της ειρήνης και της σταθερότητας κάνοντας αναφορά και στις απελάσεις δύο Ρώσων διπλωματών από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανακοίνωση του εκπροσώπου της Πρεσβείας, αναφέρει: Κοιτάζοντας τις επιδόσεις (record) της Ρωσίας σε αυτήν την περιοχή, είναι δύσκολο να κατανοήσουμε την απάντηση της Πρεσβείας τους στη συνέντευξη του Πρέσβη.

Μόλις είδαμε φωτογραφίες τουλάχιστον 14 προηγμένων ρωσικών αεροσκαφών, συμπεριλαμβανομένου του υπερηχητικού βομβαρδιστικού Su-24, που παραδόθηκαν στην αεροπορική βάση Al Jufra στη Λιβύη με πιλότους Ρώσους στρατιωτικούς. Προφανώς αντιμετωπίζουμε τις αρνητικές συνέπειες για το ΝΑΤΟ της πώλησης των ρωσικών S-400 στην Τουρκία.

Είδαμε Ρώσους να εκδιώκονται από την Ελλάδα το 2018 επειδή υπονόμευσαν τη συμφωνία των Πρεσπών και παρεμβαίνουν στις Ελληνο-Ορθόδοξες θρησκευτικές υποθέσεις. Συνεχίζουν να απειλούν και να εκφοβίζουν Έλληνες δημοσιογράφους.

Και ας μην αναφέρουμε την εμπλοκή τους στην απόπειρα πραξικοπήματος στο Μαυροβούνιο, την κατοχή της Κριμαίας και το βομβαρδισμό της Μαριούπολης στην Ουκρανία, που φιλοξενεί μια μεγάλη ελληνική κοινότητα της διασποράς.

Δεν θα χρησιμοποιούσα (για τη Ρωσία) τη φράση ο «πυλώνας της ειρήνης και της σταθερότητας» για να περιγράψω οποιαδήποτε από αυτές τις ενέργειες.

ΠΗΓΗ: HELLAS JOURNAL (στον ενεργό σύνδεσμο η ακριβής διατύπωση στην αγγλική της ανακοίνωσης)